Papageno Radio
- hirdetés -
Inaktív Inaktív Játék Kapitány Iván rendezésével indul a Játékszín és a MOMKult együttműködése - Játék

Kapitány Iván rendezésével indul a Játékszín és a MOMKult együttműködése – Játék

Szabó Győző, Bata Éva, Ábel Anita és Kerekes József is szerepel a Játékszín legújabb produkciójában. A kellemes húsvéti ünnepeket! című komédiát Kapitány Iván rendezi, ami május 3-tól már a MOMkult színpadán is látható.

- hirdetés -

Bank Tamás igazgató a MOM Kulturális Központ igazgatójával kezdeményezett tárgyalást, melynek nyomán a két intézmény középtávú terembérleti megállapodást kötött: a MOMKult színházterme második játszóhelyként fogadja be a Játékszín előadásait. Az együttműködés keretében, az új helyszínen a Játékszín és a TG Production koprodukciójában készülő előadást sztárszereposztással tűzik műsorra: Szabó Győző, Bata Éva, Kerekes József, Grisnik Petra, Ábel Anita és Baronits Gábor játssza a francia vígjáték karaktereit.

- hirdetés -

A rendező, Kapitány Iván, számos filmes és televíziós siker rendezője, producere és írója (Beugró, Üvegtigris, Válótársak) emellett az utóbbi idők legsikeresebb sorozata, A mi kis falunk is az ő nevéhez kötődik. Kapitány Iván az olvasópróbán kiemelte:

a Játékszínben látható Legyen a feleségem és a Kölcsönlakás című rendezéseihez hasonlóan a könnyed, de minőségi szórakoztatásra helyezi a hangsúlyt.

Akárcsak a rendező és a most készülő produkció színészei, a Kellemes húsvéti ünnepeket! című darab ugyancsak kapcsolódik a film világához: 1984-es moziváltozata a francia filmgyártás egyik legnagyobb sikere Sophie Marceu és Jean-Paul Belmondo főszereplésével. Belmondo ezzel aratta élete utolsó igazi közönségsikerét 3,5 millió hazai nézővel.

A darabot a május 3-i bemutató után ebben a szezonban tavasszal még három alkalommal: június 5-én, 6-án és 7-én láthatja a közönség a MOM Kulturális Központban.

A történet a húsvétkor játszódik. A negyvenes francia üzletember felesége külföldre utazik. A szalmaözvegy férj, kihasználva a lehetőséget, megismerkedik egy fiatal pincérnővel és felviszi a lakására. A bonyodalmak akkor kezdődnek, amikor a feleség váratlanul hazajön…

Szeretünk nevetni a félreértéseken, szeretünk nevetni a nehéz helyzeteken, azon, hogy hogyan húzza ki magát a csávából valaki, szeretjük, ha valakit azon kapunk rajta, hogyan akar elkendőzni valamit, vagy éppen mi az, ami a szorult helyzetéből kihozza. Tehát van itt minden: félreértések, szorult helyzetek, szerelem, szenvedély, vicc

– fogalmaz Szabó Győző mint a darab központi figurája. A Játékszín színpadi változatának dramaturgja, Búss Gábor Olivér kiemelte:

Az eredeti színdarab korábbi a filmváltozatnál, a hatvanas évek francia humora pedig egész más, mint amit a mai ember annak vél, így a nyelvi fordulatokat jelentősen át kellett rajzolni, hogy az előadás mindvégig fenntartsa élvezetes dinamikáját.

A történettel kapcsolatban hozzátette:

a feleség voltaképpen felül arra a vonatra, amit a férje betolt az állomásra, a férj pedig kénytelen-kelletlen marad rajta a masiniszta…

Játsszon a Papageno.hu Facebook-oldalán és legyen ott partnerével a december 13-i előadáson! (2db páros belépőt sorsolunk ki!)

Kérdésünk: Melyik színésznőnk alakítja Szabó Győző “lányát” a Kellemes Húsvéti Ünnepeket című előadásban?

  • A) Grisnik Pétra
  • B) Bata Éva
  • C) Ábel Anita

A válaszokat a Facebook-poszt alatti kommentben várjuk.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!