Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Büszkeségeink 2017-ben – 1. rész

Büszkeségeink 2017-ben – 1. rész

Kis hazánk megannyi tehetséget rejt magában – ezt akartuk igazolni, amikor elkezdtük összegyűjteni művészeink idei sikereit. Végül annyi nevet találtunk, hogy rá sem fértek egyetlen listára. Így hát egy kisebb sorozatot szentelünk 2017 legeredményesebb zeneművészeinek – kezdve az ígéretes tizenéves korosztállyal.

Aurin Leánykar – Hatalmas sikerrel zárta a kecskeméti Kodály Iskola Aurin Leánykara a görögországi Zene és tenger Nemzetközi Kórusfesztivált: maximális pontszámmal nyerték kategóriájukat, és a Nagydíjat is az elsők között hozták el. Műsorukon Gallus, Mendelssohn, Kodály, Kocsár és Orbán műveit adták elő Durányik László karnagy vezetésével.

- hirdetés -

Az Aurin Leánykar a Zemplén Fesztiválon

Bubreg Bence – A 16 éves klarinétos, Bubreg Bence első helyet szerzett korosztályában a 8. Oszakai Zenei Világversenyen. Szeptemberben a Jeunesses Musicales International 1000 eurós ösztöndíját is elnyerte, amely koncertsorozatot biztosít a fiatal zenész számára.

Puporka Jenő – A Bartók Konzervatórium 16 éves hallgatója első díjat hozott el a besztercebányai Dittersdorf Nemzetközi Nagybőgőversenyről. A hazai közönséget már korábban lenyűgözte: 2014-ben, a Virtuózok tehetségkutatóban mutatkozott be.

Balogh Ádám, Dolfin Balázs, Szalai Lotti – Tizedik alkalommal adták át a Junior Prima Díjakat a zenei élet fiatal tehetségeinek. Három 20 év alatti művész, Balogh Ádám zongorista, Dolfin Balázs gordonkás és Szalai Lotti gitáros is elismerésben részesült.

Oláh Krisztián – Oláh Krisztián Szvit kamarazenekarra és jazztrióra című kompozíciója érdemelte ki a Magyar Zeneszerzők Egyesületének Orszáczky-díját, melyre 40 év alatti zeneszerzők pályázhatnak az előző évben bemutatott alkotásukkal.

Oláh Krisztián

Rozsonits Ildikó – A 12 éves zongorista, Rozsonits Ildikó maximális pontszámmal nyerte kategóriáját a Trieszti Ars Nova Nemzetközi Zenei Fesztiválon, ezzel ő lett lett a verseny abszolút győztese. Ebben az évben grazi, nagyszebeni és kassai közönség előtt is bizonyította tehetségét.

Előző cikkDilisek ezek a rómaiak!
Következő cikkKapcsolódások

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

X
X