Papageno Radio
Intermezzo Magyar karmester brillírozott a német opera-előadáson

Magyar karmester brillírozott a német opera-előadáson

Regensburgban mutatták be Ella Milch-Sheriff operáját, amely Hannah Arendt és Martin Heidegger kapcsolatát dolgozza fel. A két nappal ezelőtti előadást Török Levente vezényelte.

Török Levente 1993-ban született. A Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában végzett zongora és zeneszerzés szak után az Universität für Musik und darstellende Kunst Wien hallgatójaként karmester és korrepetitor szakon folytatott tanulmányokat. Dolgozott az budapesti Operaház stúdiójában, operakarmesterként pedig 2014-ben Schönbrunnban debütált. Jelentős fesztiválokon volt asszisztens karmester. 2015 óta a Theater Regensburg tagja.

Madaras Gergely veszi át a Liège-i Királyi Filharmonikus Zenekar vezetését

Az idei évadban 12 alkalommal láthatja a közönség az izraeli zeneszerzőnő Die Banalität der Liebe (A szerelem banalitása) című operáját. Török Levente a negyedik előadást dirigálta. Az ősbemutató január 27-én volt, és a színház honlapja szerint február 2-án a fiatal magyar karmester már vezényelte a darabot, de ahogy Norman Lebrecht beszámolt róla, az opera három héttel azelőtt volt utoljára műsoron, és felújítópróbára nem volt lehetőség. Az angol kritikus pozitívan nyilatkozott Török Levente teljesítményéről:

Két és negyed óra alatt egy pillanatig nem volt kétséges, hogy biztos kezekben van az opera. Üdítő, és olyan ritka, amikor ez történik.

(Via Slipped Disc, Theater Regensburg)

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!