Papageno Radio
Intermezzo Héja Domonkost és Fenyő Lászlót ünnepli a német zenei közvélemény

Héja Domonkost és Fenyő Lászlót ünnepli a német zenei közvélemény

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Hangos sikert arattak a magyar vendégművészek a németországi Oldenburgban. Héja Domonkos karmesterről és Fenyő László csellóművészről is elismerően nyilatkozott a helyi Nordwest Zeitung. 

Az április 16-án tartott koncerten Héja Domonkos, augsburgi zeneigazgató töltötte be a dirigensi szerepet, aki látványos, mégis rendkívül pontos gesztusaival nyűgözte le a közönséget, miközben Schubert VIII. szimfóniáját vezette. A német kritikusok szerint expresszív előadásával eloszlatta a Schubert-interpretációk körül felmerülő kétségeket.

Fenyő László: „A gokartban vadállattá válok”

Fenyő László csellistát egyenesen a nap sztárjának nevezték.

A szintén augsburgban élő művészt már régóta a világklasszisok között tartják számon — erre Sosztakovics 1. csellóversenyének előadásával sem cáfolt rá. A német sajtó szerint az erőteljes belépése után figyelemreméltóan váltogatta a lázadás és a lemondás hangulatait, valamint egy sajátos, fojtotottan ironikus dimenziót is létrehozott. A közönség különösen értékelte, hogy a magyar vendégek egy hazai klasszikust is bemutattak — Kodály Zoltán Galántai táncaival illeszkedtek a Gyökerek című koncert tematikájához.

(via Nordwest Zeitung)

Promóció

Stream és színház

X
X