Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Minden általános iskolás tanuljon hangszeren!

Minden általános iskolás tanuljon hangszeren!

Idén negyvenéves a BBC fiatal tehetségeknek rendezett Young Musicians versenye. Ennek apropóján egy egykori győztes, Nicholas Daniel oboaművész kezdett kampányba annak érdekében, hogy az Egyesült Királyságban minden általános iskolás korú gyerek lehetőséget kapjon az ingyenes hangszertanulásra.

Hangszert minden gyereknek!

- hirdetés -

- hirdetés -

Az #everychildamusician kampányt azért hozta létre az oboaművész karmester, a leicesteri Nemzetközi Zenei Fesztivál és a Vamerata Pacifica művészeti vezetője, a londoni Guildhall és a Trossingeni Zeneművészeti Főiskola tanára, hogy a gyerekek életében a zene visszakerüljön az azt megillető helyre. Nicholas Daniel szerint nem csupán a társadalmi és az oktatási előnyök szempontjából fontos ez, hanem azért, hogy a zene létrehozásának és megosztásának örömét megismerjék:

A kampány lehetőség arra, hogy megmutassuk a világnak, fontos számunkra a zene jövője és annak a gyerekeinket érintő pozitív hatása.

A felhívást, amelynek címzettjei az angol, skót és walesi parlamentek politikusai, egy londoni példával illusztrálja a muzsikus. Newham Észak-London egyik városrésze, a 2001-es népszámlálás szerint az ország etnikailag legszínesebb területe. Itt indult el az Every Child A Musician (Minden gyerek zenész) kezdeményezés, amelynek keretében az általános iskolások ingyenesen, heti rendszerességgel járhatnak zeneiskolába, folytathatnak hangszeres tanulmányokat.

Gyatra az angol ének-zene oktatás

Nicholas Daniel és az Observer hetilapban megjelent nyílt levél további aláírói, a BBC Young Musicians versenyének korábbi győztesei, köztük Sheku Kanneh-Mason csellista, aki Harry herceg és Meghan Markle esküvőjén is játszott, hitet tesznek amellett, hogy minden gyereknek joga van a newhamihez hasonló költséghatékony és inspiráló kezdeményezéshez, és ezek elterjesztésével a zene jövőjét érintő aggodalmak elszállhatnának.

A királyi esküvőt a világ egyik legtehetségesebb fiatal csellistája tette még emlékezetesebbé – Videó

(Via Observer)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.