Papageno Radio
- hirdetés -
Folk A gyerekek a legprofibb jazz-zenészek

A gyerekek a legprofibb jazz-zenészek

A 11. Ördögkatlan Fesztivál a legkülönfélébb stílusú és műfajú koncertek, tematikus műsorok, workshopok, beszélgetések és színházi előadások mellett színvonalas gyermekprogramokban is bővelkedett.

- hirdetés -

A Dés András Trió Jazz játszótér című interaktív gyermekműsora a 6-12 éves korosztályt hívta közös, improvizatív mesealkotásra a kisharsányi Kovács Udvarházba. A gyerekek az udvarház hangulatos pajtájában, kis szalmabálákon ülve teremtették meg a mesevilágot, melyben személyes döntéseikkel határozták meg a mese irányát.

- hirdetés -

Az első dallamrészletek már rögtön mozgásba lendítették a legkisebbek fantáziáját is. A mese helyszínének kitalálása különösen szórakoztató része volt a foglalkozásnak, mely főképp a felnőtteknek szolgálhatott tanulságképp: sokat lehet tanulhatunk a gyerekektől, akiknek asszociációs képessége és képzelőereje nem ismer határokat.

Egy gyerek számára a világ még játéktér, és amikor játszik, képes teljesen elmerülni a saját univerzumában. Minden, ami körülötte van, a játék eszközévé válik és elveszti addigi jelentését. A jazz-zenészek, amikor zenélnek, valami hasonlót tesznek harmóniákkal, ritmussal, dallammal. Folyamatosan megpróbálják újraértelmezni az addig felhalmozott tudásanyagot és játszanak, vagyis improvizálnak. Ami gyerekként még a világ legtermészetesebb dolga, azt felnőtté válva hajlamosak vagyunk elfelejteni. Pedig az improvizáció sokszor hétköznapi helyzetekben is megkönnyítheti az életünket.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!