Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Kolonits Klára és Miklósa Erika is fellép Kolozsváron

Kolonits Klára és Miklósa Erika is fellép Kolozsváron

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Négy bemutatót tervez az új évadban a Kolozsvári Magyar Opera, amely továbbra is a ritkán játszott művekre összpontosít.

- hirdetés -

A kolozsvári dalszínház Ábrahám Pál operettjével, a Viktóriával nyitja az évadot vasárnap. Az előadást már júniusban bemutatták, a címszerepet első alkalommal Egyed Apollónia kolozsvári énekművész játssza. Az évad első bemutatója november 15-én lesz, Giuseppe Verdi Otello című operáját Albu István állítja színpadra. December 27-én Maurice Ravel két egyfelvonásosát, a Pásztorórát, valamint A gyermek és a varázslatok című operát mutatja be a társulat Tompa Gábor, a Kolozsvári Állami Magyar Színház igazgatója rendezésében.

Tompa Gábor második alkalommal rendez a Szlovén Nemzeti Operában

Országos bemutató lesz Giacomo Puccini A fecske című operájának áprilisi premierje Anger Ferenc rendezésében. A Horváth József által vezényelt produkció a Magyar Állami Operaházzal kötött együttműködés keretében valósul meg. Az évadot Kacsóh Pongrác János vitéz című daljátékának premierjével zárja a társulat, amelyet Szabó Emese rendez.

Miklósa Erika fotó: Emmer László

Az évad során neves vendégművészek is fellépnek a Kolozsvári Magyar Opera színpadán: Miklósa Erikát és Horváth Istvánt a Rigolettóban, Kolonits Klárát a Traviatában, Kálmándi Mihályt az Otellóban láthatja a közönség.

Kolozsvári premier az Erkel Színházban

Szép Gyula, a Kolozsvári Magyar Opera igazgatója elmondta: a rendkívüli események közé tartozik

a 100 éves számvetés elnevezésű rendezvénysorozat, amely kamarazenei hangversenyt, gálakoncertet, kiállítást, könyvbemutatót és tudományos konferenciát is magába foglal.

Az intézmény decemberben ünnepli fennállásának 70. évfordulóját, ebből az alkalomból Kodály Zoltán Háry János című daljátékát viszik színre, ugyanis 1948. december 11-én is ezzel a művel nyitotta meg kapuját önálló intézményként a Kolozsvári Magyar Opera. Szilveszterre is készülnek műsorral, akkor a Mi, muzsikus lelkek… című produkciót tekintheti meg a közönség.

(Via MTI)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X