Papageno Radio
Intermezzo Fiatal magyar karmester mentette meg az ulmi opera előadását

Fiatal magyar karmester mentette meg az ulmi opera előadását

A mindössze 25 esztendős Török Levente alig néhány próbával ugrott be a Theater Ulmban rendezett Donizetti-előadásba.

A Németországban élő fiatal karmestert, az ulmi színház első Kapellmeisterét röviddel az Lammermoori Lucia előadása előtt hívták telefonon. Török Leventének, aki mindössze néhány próbát követett csak végig az operából még fél órája volt a kezdésig. A karmester az előadás előtt rövid egyeztetésre hívta az énekeseket, hogy mindenkit megnyugtasson, majd sikeres előadást vezényelt, amit a közönség kitörő tapssal hálált meg.

A Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában tanult, majd az Universität für Musik und darstellende Kunst Wien hallgatójaként diplomát szerzett Török Levente korábban már felhívta magára a nemzetközi sajtó figyelmét, amikor Regensburgban Ella Milch-Sheriff operáját vezényelte.

Ide kapcsolódik:
Magyar karmester brillírozott a német opera-előadáson

Baden-Badenben lehetősége volt Sir Simon Rattle mellett dolgozni a Tosca és a Carmen előadásokban, később pedig Teodor Currentzis munkáját is figyelemmel kísérhette. Török Levente 2018 szeptemberétől tette át a székhelyét Regensburgból Ulmba, ahol olyan műveket dirigál mint a My Fair Lady, vagy Wagner A bolygó hollandi című operája.

(Via swp)

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!