Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Máté Bence képe is esélyes a World Press Photo díjra

Máté Bence képe is esélyes a World Press Photo díjra

A magyar fotós Túlélési ösztön című képe is bekerült a rangos World Press Photo díj hat jelöltje közé természetfotó kategóriában.

- hirdetés -

A 2019-es pályázat jelöltjeit szerdán tették közzé a verseny honlapján. A magyar természetfotós fényképén levágott lábú békák láthatók, amint a felszín felé törekednek, miután visszadobták őket a békapetékkel teli vízbe.

- hirdetés -

A fotó 2018 áprilisában készült az erdélyi Kovászna megyében és arra hívja fel a figyelmet, hogy tavasszal szerte a világon sok párzásra összegyűlt béka lábát vágják le étkezési célra gyakran úgy, hogy az állat még él.

Ide kapcsolódik:
Gazdag erdélyi fotóarchívumban böngészhetünk - GALÉRIA

Az ismert magyar természetfotóst másodszor jelölték Természet kategóriában World Press Photo díjra, 2017-ben harmadik helyezett lett egy éjszakai állatfotókból összeállított sorozatával.

Az év legjobb sajtófotója díjra jelöltek között van a szíriai Mohammed Badra, az olasz Marco Gualazzini, a francia Catalina Martin-Chico, az ausztrál Chris McGrath, az amerikai John Moore és a dél-afrikai Brent Stirton. A döntős fotók témái között szerepel egy szíriai vegyifegyver-támadás, Dzsamál Hasogdzsi szaúdi újságíró meggyilkolása és a bevándorlók miatti mexikói-amerikai határkonfliktus.

A World Press Photo idei pályázatára 4700 fotós jelentkezett 80 ezer képpel, amelyek közül a szervezet zsűrije 25 ország 43 fotósát jelölte a különböző kategóriákban. A jelöltek harmada nő, míg tavaly ez az arány mindössze 12 százalék volt.

A fődíj 10 ezer eurós (3,2 millió forintos) pénzjutalommal jár. A győzteseket április 11-én hirdetik ki Amszterdamban.

Az év sajtófotója díjat tavaly az AFP fotósa, a venezuelai Ronaldo Schemidt kapta egy szimbolikus jelentésű képért, amely egy caracasi tüntetésen robbanás következtében meggyulladt férfiról készült.

(Via MTI)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!