Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Rómában állítják ki Korniss Péter legfontosabb fotósorozatait

Rómában állítják ki Korniss Péter legfontosabb fotósorozatait

Korniss Péter következő egyéni kiállítása az olasz főváros központjában található rangos Museo di Roma in Trasteverében kerül megrendezésre.

- hirdetés -

A Változás című tárlat Korniss életművének legfontosabb szellemi ívét adó sorozataira koncentrál. Az 1967-ben készült, az erdélyi Szék falu első táncházas képeitől az utóbbi évek konceptuálisnak tekinthető Erdélyi asszonyok Budapesten fotósorozatig (2014-17) elénk tárja a társadalmi változásokra nyitott, azokat folyamatosan elemző, majd abból saját képi világát megteremtő fotográfus pályáját.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Kiket rejtenek ezek a városi közegből kiugró fekete és piros ruhadarabok?

Korniss figyelme a hagyományos paraszti kultúrától elindulva fokozatosan fordult a vendégmunkás lét és a globalizálódott világ felé, amelynek visszafordíthatatlan jelei hatással voltak a vidéki falusi közösség kultúrájára és a családi életre. A tárlaton Korniss A vendégmunkás (1979-1988) című sorozata is nagy hangsúlyt kap, mely a kortárs magyar fotográfia egyik mérföldkövének tekinthető.

A kiállítás a Museo di Roma in Trastevere, az Accademia d’Ungheria in Roma és a budapesti Várfok Galéria együttműködésével valósul meg. A kurátor Kovács Krisztina művészettörténész, a Várfok Galéria művészeti vezetője.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.