Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Rómában állítják ki Korniss Péter legfontosabb fotósorozatait

Rómában állítják ki Korniss Péter legfontosabb fotósorozatait

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Korniss Péter következő egyéni kiállítása az olasz főváros központjában található rangos Museo di Roma in Trasteverében kerül megrendezésre.

- hirdetés -

A Változás című tárlat Korniss életművének legfontosabb szellemi ívét adó sorozataira koncentrál. Az 1967-ben készült, az erdélyi Szék falu első táncházas képeitől az utóbbi évek konceptuálisnak tekinthető Erdélyi asszonyok Budapesten fotósorozatig (2014-17) elénk tárja a társadalmi változásokra nyitott, azokat folyamatosan elemző, majd abból saját képi világát megteremtő fotográfus pályáját.

Ide kapcsolódik:
Kiket rejtenek ezek a városi közegből kiugró fekete és piros ruhadarabok?

Korniss figyelme a hagyományos paraszti kultúrától elindulva fokozatosan fordult a vendégmunkás lét és a globalizálódott világ felé, amelynek visszafordíthatatlan jelei hatással voltak a vidéki falusi közösség kultúrájára és a családi életre. A tárlaton Korniss A vendégmunkás (1979-1988) című sorozata is nagy hangsúlyt kap, mely a kortárs magyar fotográfia egyik mérföldkövének tekinthető.

A kiállítás a Museo di Roma in Trastevere, az Accademia d’Ungheria in Roma és a budapesti Várfok Galéria együttműködésével valósul meg. A kurátor Kovács Krisztina művészettörténész, a Várfok Galéria művészeti vezetője.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X