Papageno Radio
Intermezzo Koncertsorozattal emlékeznek a 100 éve született Lukács Pálra

Koncertsorozattal emlékeznek a 100 éve született Lukács Pálra

Kossuth-díjas Lukács Pál brácsaművész születésének 100. évfordulója alkalmából szeptember 26-án indul koncertsorozat, az unoka, Lukács Péter szervezésében.

Az első alkalommal Glazunov-Hindemith és Brahms darabjai csendülnek fel a Jókai Anna Szalonban az „Újrakezdés – boldogság brácsakulcsban” című koncerten. Október 18-án a „Kuglizás hármasban” elnevezésű koncerten a Lukács Trió mutatkozik be, míg november 21-én ugyanúgy, mint az előző hónapban, a Nádor teremben hallhatjuk a művészeket. Ezúttal Schumann és Vieuxtemps darabjai csendülnek majd fel brácsán és zongorán. Az idei év zárókoncertje a Fészek Művészklubban lesz december 20-án, amelynek Lukács maga is tagja és állandó vendége volt. A koncerten Brahms, Debussy és Franck művei varázsolnak ünnepi hangulatot.

Ide kapcsolódik:
Régen elfeledett dokumentumfilm került elő Lukács Pál brácsaművészről

2020. február 7-én fergetegesre tervezett zongoranégyes-formációban, április 24-én pedig orosz szerzőktől muzsikál majd Lukács Péter brácsaművész és zenész társai. A brácsaművész mellett olyan kiváló művészek lépnek majd föl, mint Dani Imre (zongora), Pálfi Csaba (klarinét), Marczi Mariann (zongora) és Bárdos Hanna (ének).

További információk, jegyvásárlás ide kattintva. Médiatámogató a Papageno.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!