Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo A Carnegie Hallban ad szólókoncertet a Virtuózokból ismert Simic Aleksander

A Carnegie Hallban ad szólókoncertet a Virtuózokból ismert Simic Aleksander

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Virtuózok harmadik évadában bemutatkozó fiatal csellista egy New York-i nemzetközi verseny kapcsán kapott fellépési lehetőséget a Carnegie Hallban. Szólókoncertje 2020. február 25-én lesz Homor Zsuzsanna zongoraművész közreműködésével.

Simic Aleksander 2017-ben, a Virtuózok harmadik évadában tűnt fel, ahol döntőbe jutott, és két különdíjjal jutalmazták. A most 16 éves fiút 2018 őszéig édesanyja tanította csellózni, tavaly viszont felvételt nyert a Bécsi Zeneművészeti Egyetem Különleges Tehetségek Osztályába, ahol Várdai István a tanára.

- hirdetés -

2018-ban első helyezett lett a bécsi „Vienna Classic Pure” nemzetközi zenei versenyen, és a legjobb bécsi klasszikus előadásáért különdíjat is kapott. A New York-i megmérettetésen 2019 márciusában vett részt, melynek eredményeképp a világ egyik legrangosabb koncerttermében léphet fel jövő februárban.

Ide kapcsolódik:
Londonban ad koncertet Balázs-Piri Soma

Aleksander a New York-i koncertre készülve október 13-án adott szólóestet Budapesten, amelyre olyan szegénységben élő családokat és tartósan beteg fiatalokat hívott meg, akik enélkül nem juthattak volna el komolyzenei koncertre.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X