Papageno Radio
Intermezzo Egy belga együttessel közösen ad jótékonysági koncertet a Jazzation

Egy belga együttessel közösen ad jótékonysági koncertet a Jazzation

A Jazzation idei éve éppen úgy indult, mint a többi – de miután iskolai programjukat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat iskoláiba is elvitték februárban, már semmi sem volt ugyanaz többé.

„A szegregátumokban fenntartott intézményekben óriási szeretettel és még nagyobb szeretet-éhséggel találtuk szembe magunkat. Mindaz, ami számunkra természetes – a biztonságot jelentő családi háttér; a pozitív visszajelzésekkel motiváló jó példa; a kultúra jelenléte megannyi formában az életünkben –, a falubeli gyerekek nagy részének nem adatott meg. November 30-án a Belgiumból érkező Septem Viri együttes, amelynek tagjai maguk is apák, sőt, többen nagyapák, mellénk állnak művészetükkel, hogy együtt támogassuk a gyerekeket.”

Ide kapcsolódik:
Ezzel nyűgözte le az egyik legrangosabb a cappella verseny zsűrijét a Jazzation – Videó

A Jazzation 2017 őszén kapott először meghívást a torhouti acappella fesztiválra, ahol a szervező együttes és a belga közönség azonnal a szívébe zárta a magyar csapatot. 2018-ban újabb három közös, nagy sikerű belgiumi koncert következett; 2019-ben pedig a Jazzation látja vendégül a Septem Virit, a „Laat horen mij dat leutigslaan…” – „Hadd szóljon az a szép dal ott…” című budapesti, közönségtalálkozóval egybekötött koncerten lehetőséget teremtve a magyar, holland és flamand közösség kapcsolódására is.

A koncert bevételét a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Galló József Általános Iskola és Magoncka Óvoda támogatására fordítják.

Gazdasági helyzettől és adakozási kedvtől függően tízféle, hangköz-fantázianevű jegytípusból választhatnak a vendégek. A két együttes a teljes bevételt felajánlva közösen támogatja a jó ügyet az NKA zenei kollégiumaival és a Flamand Kormány Magyarországi Képviseletével.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!