Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Gyilkos nyulak és Mahler-rajongó macskák – ezek voltak az év legállatibb hírei

Gyilkos nyulak és Mahler-rajongó macskák – ezek voltak az év legállatibb hírei

2019-ben is sok furcsaság történt az állatokkal, amit igen gyakran nekünk, embereknek köszönhetnek. Már persze ha van abban nekik köszönet, hogy furcsa vagy vicces helyzetekbe keverünk kutyákat, macskákat, madarakat… Ezekből a hírekből válogattuk össze az olvasóink körében legnépszerűbbeket.

- hirdetés -

A madarak különös és zeneiséggel teli csicsergéséről gyakran olvashatunk, sőt: az erdei madaraknak is megvan a saját repertoárja. Ma már számos olyan kutatót és fizikust is ismerünk, akik a madarak hangadására specializálódott kutatásokat végeznek. Az ebben a videóban szereplő kismadár pedig kétségtelenül tökéletes alanya bármilyen vizsgálódásnak, nem véletlenül nevezik dalos ökörszemnek.

- hirdetés -

Az erdő az animációs filmek készítőinek is komoly inspirációt jelent. Egy elbűvölő rövid animációs film készült az erdő mélyén élő kisállatokról, amint egy Bellini-operát adnak elő a teliholdnál. A Maestro az Illogic Studios és a Bloom Pictures közös alkotása. Itt meg is nézhetik:

Ide kapcsolódik:
Az erdő állatai éjjel Bellini-operát énekelnek – Videó

Manhattanben ismét megnyitott az amerikai Kutyamúzeum, amely festmények, szobrok, plüssök és fotók százainak felsorakoztatásával, 21. századi miliőben mesél újra egy időtlen történetet: a szeretetét, amit az ember a legjobb barátja, a kutya iránt érez.

A középkori kéziratok margóján gyakran egészen furcsa rajzokkal találkozhatunk. A legkülönbözőbb szörnyek, vadállatok, emberevő lények, ijesztő majmok és hasonló rémisztő ábrázolások fordulnak elő a papírlapokon, de akár állati lábnyomokra is rábukkanhatunk.  És ha már rajzok: ne feledkezzünk el arról a tengerészről sem, aki Amerika összes (!) madárfaját lefestette.

Nem élő, de állati hír, ezért nem hagyhatjuk ki, hogy a világ egyik legismertebb művészeti vásárán egy hároméves kislány tönkretett egy több mint 16 millió forintba kerülő műalkotást. A plasztika egy kortárs német alkotó, Katharina Fritsch Légy című műve volt, amely valóban egy legyet ábrázolt. A kislánynak annyira megtetszett az állványra kirakott szobor, hogy kinyúlt érte a babakocsiból, és végül lelökte azt a földre, mire mindenkit rémület fogott el a kiállítótérben – főleg az édesanyát, akinek felvették az adatait.

Katharina Fritsch: Légy – forrás: hvg.hu

Végül pedig: emlékeznek arra, amikor egy gazdi titokban megleste a cicáját, hogyan hallgatja végig Mahler IX. szimfóniáját?

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.