Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Gyilkos nyulak és Mahler-rajongó macskák – ezek voltak az év legállatibb hírei

Gyilkos nyulak és Mahler-rajongó macskák – ezek voltak az év legállatibb hírei

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

2019-ben is sok furcsaság történt az állatokkal, amit igen gyakran nekünk, embereknek köszönhetnek. Már persze ha van abban nekik köszönet, hogy furcsa vagy vicces helyzetekbe keverünk kutyákat, macskákat, madarakat… Ezekből a hírekből válogattuk össze az olvasóink körében legnépszerűbbeket.

A madarak különös és zeneiséggel teli csicsergéséről gyakran olvashatunk, sőt: az erdei madaraknak is megvan a saját repertoárja. Ma már számos olyan kutatót és fizikust is ismerünk, akik a madarak hangadására specializálódott kutatásokat végeznek. Az ebben a videóban szereplő kismadár pedig kétségtelenül tökéletes alanya bármilyen vizsgálódásnak, nem véletlenül nevezik dalos ökörszemnek.

Az erdő az animációs filmek készítőinek is komoly inspirációt jelent. Egy elbűvölő rövid animációs film készült az erdő mélyén élő kisállatokról, amint egy Bellini-operát adnak elő a teliholdnál. A Maestro az Illogic Studios és a Bloom Pictures közös alkotása. Itt meg is nézhetik:

Ide kapcsolódik:
Az erdő állatai éjjel Bellini-operát énekelnek – Videó

Manhattanben ismét megnyitott az amerikai Kutyamúzeum, amely festmények, szobrok, plüssök és fotók százainak felsorakoztatásával, 21. századi miliőben mesél újra egy időtlen történetet: a szeretetét, amit az ember a legjobb barátja, a kutya iránt érez.

A középkori kéziratok margóján gyakran egészen furcsa rajzokkal találkozhatunk. A legkülönbözőbb szörnyek, vadállatok, emberevő lények, ijesztő majmok és hasonló rémisztő ábrázolások fordulnak elő a papírlapokon, de akár állati lábnyomokra is rábukkanhatunk.  És ha már rajzok: ne feledkezzünk el arról a tengerészről sem, aki Amerika összes (!) madárfaját lefestette.

Nem élő, de állati hír, ezért nem hagyhatjuk ki, hogy a világ egyik legismertebb művészeti vásárán egy hároméves kislány tönkretett egy több mint 16 millió forintba kerülő műalkotást. A plasztika egy kortárs német alkotó, Katharina Fritsch Légy című műve volt, amely valóban egy legyet ábrázolt. A kislánynak annyira megtetszett az állványra kirakott szobor, hogy kinyúlt érte a babakocsiból, és végül lelökte azt a földre, mire mindenkit rémület fogott el a kiállítótérben – főleg az édesanyát, akinek felvették az adatait.

Katharina Fritsch: Légy – forrás: hvg.hu

Végül pedig: emlékeznek arra, amikor egy gazdi titokban megleste a cicáját, hogyan hallgatja végig Mahler IX. szimfóniáját?

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X