Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Így néz ki most a párizsi Notre-Dame – Videó

Így néz ki most a párizsi Notre-Dame – Videó

A párizsi Notre-Dame huszártornya felújítás alatt állt, amikor 2019. április 15-én az állványzaton tűz ütött ki. Az állványzat nem omlott össze, de megrongálódott a tűzvész okozta hőben. A deformálódott és a tűzben egymásra olvadt fémhengerekből álló építmény elbontása az előfeltétele annak, hogy a tényleges felújítás megkezdődhessen. Az elbontási munkák június 8-án kezdődtek.

- hirdetés -

A tervek szerint a helyreállítás 2021-ben kezdődhet, miután még idén stabilizálják a boltozatot, és 2024 tavaszán nyithatna újra a katedrális.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Nantes-i katedrális – A tüzet megfékezték, gyújtogatás miatt nyomoznak

A tűzvészben összeomlott, 93 méter magas, fából készült és ólommal borított szerkezetet 1860-ban Eugene Viollet-le-Duc építette, miután az eredetileg 1250-ben épített szerkezetet 1786 és 1792 között lebontották.

France: Meet the people tirelessly restoring Notre-Dame to its former glory

In this week's France in Focus, take a look inside Notre-Dame de #Paris to see the perilous restoration work currently taking place ⤵️https://f24.my/6fdy.f

Közzétette: FRANCE 24 English – 2020. július 21., kedd

Emmanuel Macron július 9-én engedélyezte, hogy az eredeti formájában állítsák helyre a párizsi Notre-Dame-székesegyház huszártornyát, jóllehet a francia elnök eleinte azt szerette volna, ha kortárs építészeti tervek szerint, a 21. század többé-kevésbé merész lenyomatát magán hordozva épült volna újra a katedrális.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.