Papageno Radio
Intermezzo Rendhagyó módon rendezik meg idén a Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztivált

Rendhagyó módon rendezik meg idén a Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztivált

A biztonság az egyik legfontosabb szempont az idei, immár 22. Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztiválon a gödöllői Királyi Kastályban. Az októberről augusztusra előrehozott rendezvényen számos fiatal hazai művész produkciója hallható.

„A rendhagyó időpont mellett a járvány miatti helyzet miatt döntöttünk és nagyon fontos számunkra az óvatosság” – mondta Vigh Andrea hárfaművész, a fesztivál alapító művészti vezetője.

Az eseményt augusztus 6-tól 9-ig rendezik meg, a koncertek sorát az első nap estéjén maga Vigh Andrea nyitja. Mint kifejtette, műsora egyfajta utazás lesz az ötezer éves hangszer történetében a kezdetektől napjainkig. Elhangzanak a legkorábbról fennmaradt dallamtöredékek is, a koncertet fényfestés és -illusztráció kíséri.

Augusztus 7-én Goda Sára és Razvaljajeva Anasztázia duóestjén Bach-Kurtág idézetektől a könnyed műfajokig sok érdekességet hallhat a közönség, másnap Jenei Erzsébet a reneszánsztól napjainkig válogat darabokat a hárfairodalomból.

Ide kapcsolódik:
Brácsakulcsban Razvaljajeva Anasztáziával - Videó

A zárónapon, augusztus 9-én vasárnap délelőtt ingyenes gyerekkoncertet rendeznek, amelyen be is mutatják a hangszert az érdeklődőknek, kellő távolságtartással. 14 órakor mesterkurzust tartanak, este pedig a 17 éves Tallós Álmos, a nemzetközi Szegedi Hárfaverseny tavalyi győztese ad szólóestet.

Ide kapcsolódik:
Új magazinnal jelentkezik a Gödöllői Királyi Kastély

Idén sem marad el a hárfakiállítás. Vigh Andrea elmondta, hogy a hárfa ma is megtalálható minden műfajban és a nemzetek kultúrájában. Hozzátette: a hangszert általában nyolc ujjal pengetik, de vannak, akik a két kisujjukat is képesek használni a hárfajáték közben.

A koncerteken a nézők csak korlátozott számban és előzetes regisztráció mellett vehetnek részt, maszk viselése ajánlott.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!