Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Terítéken az Uffizi - Online főzőműsort indított a firenzei múzeum

Terítéken az Uffizi – Online főzőműsort indított a firenzei múzeum

A heti rendszerességgel megjelenő Terítéken az Uffizi című videósorozatban firenzei szakácsok mutatják be a múzeum gyűjteménye által ihletett receptjeiket.

- hirdetés -

Az Uffizi Képtár a pandémia elején, 2020 márciusában regisztrált a Facebookra, és már a második nap 19 ezer követővel rendelkeztek, ami szeptemberben 66 ezerre, most pedig 88 ezerre növekedett. Az Uffizi más közösségi média oldalakon is kihasználta hírnevét: 591 ezer követőt gyűjtött az Instagramon, sőt még a TikTok-on aktívak.

- hirdetés -

Attól tartva, hogy a kezdeti lelkesedés alábbhagy, egy új sorozatot indítottak, az Uffizi da mangiarét (Terítéken az Uffizi). Az olasz nyelvű videókban, amelyek vasárnaponként kerülnek fel a Facebookra, firenzei séfek mutatnak be olyan új recepteket, amiket az Uffizi-gyűjtemény műalkotásai ihlettek. A premierepizódban Fabio Picchi egész egyszerűen majonézzel párosította a Giacomo Ceruti Ragazzo con la cesta di pesci e di aragoste (Fiú egy kosár hallal és homárral, 1736) című festményén található élelmiszereket.

Ide kapcsolódik:
Több mint két hónap után újranyitott az Uffizi Képtár Firenzében

A szakácsok „teljes szabadságot” kaptak: egyesek a festményeken szereplő élelmiszereket építették be receptjeikbe, mások pedig a színekből vagy formákból merítettek ihletet. A sorozatból már hat epizód elkészült, és a múzeum dolgozik további adásokon is.

(Via Artmagazin)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!