Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Nem hosszabítják meg Christian Thielemann szerződését Drezdában

Nem hosszabítják meg Christian Thielemann szerződését Drezdában

A Semperoper Dresden bejelentette, hogy nem újítják meg zenei vezetőjük, Christian Thielemann szerződését, így a karmester a 2023/24-es évad végén távozik az intézményből.

- hirdetés -

Barbara Klepsch, a szászországi tartomány kulturális minisztere megerősítette a hírt, és hozzátette, hogy Peter Theiler, a Semperoper Dresden főigazgatójának munkájára sem tartanak igényt a 2023/24-es szezon után.

- hirdetés -

A döntés hátterében a Thielemann és Theiler közti folyamatos csatározás állhat, valamint az is szerepet játszhatott, hogy a karmesternek konzervatív elképzelései vannak a repertoárt illetően. A döntéshozók egyúttal kihirdettékPerspektive Semper 2030” elnevezésű projektjüket, melyet már egy új csapattal szeretnének megvalósítani.

Ide kapcsolódik:
Mindent túlélő hagyomány – A Drezdai Staatskapelle működése majdnem fél évezrede töretlen

Christian Thielemann 2011-ben lett a Staatskapelle Dresden zenekar – szimfonikus és a drezdai opera együttese – zeneigazgatója, és jelenleg a Bayreuthi Ünnepi Játékoknál és a Salzburgi Húsvéti Ünnepi Játékoknál is betölti ezt a pozíciót. A világhírű karmester többek között olyan sztárénekessel dolgozott már együtt, mint Jonas Kaufmann, Anna Nyetrebko, Diana Damrau vagy Renée Fleming.

(Via OperaWire, Slipped Disc)

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.