Papageno Radio
- hirdetés -
Színház Autóstoppolás és lövészárokharc a Savaria Filmszemle díjazottjai között

Autóstoppolás és lövészárokharc a Savaria Filmszemle díjazottjai között

Kiosztották a 8. Savaria Filmszemle legjobbnak ítélt alkotásainak járó elismeréseket – közölték a szombathelyi filmes esemény szervezői az MTI-vel.

- hirdetés -

A film- és fotóművészet kategóriában első díjat kapott Zajti Balázs, Zajti Ferenc és Zajti Gábor Autóstoppal a szabadság felé című alkotása – mondta el Lovass Tibor. A második Aracsi Norbert Elfelejtett nemzedék, a harmadik pedig Zsigmond Dezső Apám, Esterházy János című filmje lett.

- hirdetés -

Az irodalom kategóriában első díjat nyert Bicskei Éva, Sipos Áron és Kántor László alkotása, a Berda József trilógia, amelynek része Az újpesti Villon, A hatalom és a költő, valamint A zarándok angyal. A második helyen végzett Greksa Gábor, Kurucz Dániel, Noll-Batek Kristóf és Nahimi Botond Az új Közép-Európa című alkotása, harmadik lett Medgyesi Gabriella és Ordódy Judit Utisz útjai című munkája.

A színházművészet kategóriában első lett Medgyesi Gabriella és Ordódy Judit Szelíd szeretettel élni életünket című filmje, a második Ordódy György és Ordódy Judit Színész csak színházban légy című alkotása, a harmadik pedig Emesz Lilla, Balla Gábor és Nagy Roland A fekete ágy című munkája.

A diákfilm kategóriában első díjat kapott Dóczé Péter és Kojnok Dávid Dilemma című filmje, második lett Török Levente, Szűcs Gábor és Hegyvári Tamás Az én történetem című munkája, míg a harmadik Zsigmond Boldizsár Két főre című alkotása.

Az egyes kategóriákon belül a zsűri különdíjakkal is kifejezte elismerését. A film- és fotóművészet kategóriában különdíjat kapott Zágoni Bálint és Bertóti Attila Az elveszett kolozsvári Bánk bán, Szabó Attila és Bálint Károly A szőnyeg alá söpört negyed, K. Kovács Ákos és Tóth Levente Branka, Bánovics Ottó Légszomj, valamint Boros Ferenc és Horváth Zoltán A szendiszűcs című munkája.

Az irodalom kategóriában különdíjas lett Gulyás Gyula Kifutás és Herczeg Zsolt Radnóti nyomában című alkotása. A diákfilmek kategóriában elismerést kapott Kocsis Judit JHVH című munkája, Ascher Károly Szülőfalu című filmje, valamint különdíjjal ismerték el a zentai Bolyai Filmműhely teljesítményét.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!