Papageno Radio
- hirdetés -
Színház Túljuthat egy díva halálán az öltöztetője?

Túljuthat egy díva halálán az öltöztetője?

Varsányi Anna: Az öltöztető című kortárs drámájának ősbemutatóján Spilák Klára, Tornyi Ildikó és Nagyhegyesi Zoltán áll az Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Színtér színpadára. A világtól elzárkózó színházi öltöztető és az életébe betörő nőkről szóló produkció menedzsmentjéért a Werk Akadémia színházi menedzser szakos hallgatói felelnek.

- hirdetés -

Néveri Lajos, egykori színházi öltöztető nem teszi ki a lábát a lakásából, mióta szeretett főnöke, a népszerű díva elhalálozott. Észrevette azonban, hogy enyhül a fájdalma, ha a színésznő jelmezeit viseli. Egy nap a különösen zárkózott fiúhoz bekopog az alsó szomszédja, M, mert Lajos eláztatta a lakását. M az első pillanattól fogva elfogadja a fiú furcsaságait. A lány író szeretne lenni, de jobb híján újságíró egy igénytelen pletykalapnál.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Terézváros napja: programkavalkáddal vár az E10 csapata!

Életét tovább nehezíti levakarhatatlan anyja, aki folyamatosan kritizálja, és saját problémáival fárasztja. Az asszony hívatlanul ugyan, de Lajos lakását is beveszi. Az a benyomása ugyanis, hogy a fiúban bizalmasára akadt. M igyekszik Lajost kimozdítani egyrészt az apátiájából, másrészt a lakásából. A feladat nem egyszerű, de egy elszánt nő számára nincs akadály…

A darab premierjére június 19-én 20 órakor tartják az Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Színtér színpadán kerül sor.

A darab rendezője Čarna Kršul horvát színésznő, rendező, az Asterion Project multikulturális, professzionális színházi társulat megalapítója. Oldalán Tornyi Ildikó színművész, aki korábban 13 éven keresztül volt a Vígszínház tagja, jelenleg pedig szabadúszóként tevékenykedik. Az öltöztetőben M karakterének megformálását vállalta magára. A bosszantó anya, Erna szerepében a hosszú idő után először színpadon álló művész, a Sarah Jessica Parker magyar hangjaként ismert Spilák Klára lesz látható, míg az Öltöztető figuráját Nagyhegyesi Zoltán, Gundel művészeti díjas kecskeméti színművész formálja meg.

A tizenegy fős csapat tavaly októberben kezdte meg a közös munkát. Bár a pandémia miatt megváltozott körülmányek nem könnyítették meg első színpadi produkciójuk megvalósulását, mégis az innováció igényével, csapatként vitték végig az előadás menedzselését. A járványügyi szabályok enyhülésével a bemutató nem online, hanem közönség részvételével az Eötvös 10-ben valósul meg.

Az előadás védettségi igazolvánnyal látogatható.
Az előadás megvalósulását támogatni is tudják az érdeklődők.
Jegyvásárlás – Online
Személyesen: az Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtérben, minden nap 10:00 és 17:30 között, egészen fél órával az előadás kezdete előttig.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.