Papageno Radio
- hirdetés -
Papagenda Programajánló - 2017. június 5-11.

Programajánló – 2017. június 5-11.

június 5.

Az év fotóriportere 2017: Balázs Attila – Mi vagyunk azok

INGYENES LAST MINUTE AJÁNLAT

Az 1969-es születésű fotóriporter képeiből nyílt kiállítás a MÚOSZ-szal együttműködésben. Sajtófotó, szociofotó, dokumentumfotó – vagy csak fotó? Ki mondja meg a különbséget?

- hirdetés -

mikor: június 7-ig 14.00–19.00; hol: Mai Manó Ház; mennyi: ingyenes; további információ

június 6.

Csáki László: Letörölt rajzok

INGYENES LAST MINUTE AJÁNLAT

- hirdetés -

Animációs rendező, dokumentumfilmes grafikus, tanár, de leginkább és elsősorban képzőművész. Elképesztő technikai tudás, amely soha nem tolakszik a tartalom elé. Fotósorozat krétarajzokból.

mikor: június 12-ig 11.00–19.00; hol: Capa Központ; mennyi: ingyenes; további információ

június 7.

The Piano Guys

The Piano Guys – fotó: Red Rocksb y Scott Jarvie

A komolyzenét poppal és musicallel keresztező kvartett a Utah állambeli St. George-ból indult világhódító útjára 2010-ben, eredetileg azért, hogy a közös muzsikálásokról készített, a Facebookra és a Youtube-ra posztolt videók feldobják egy zongorabolt forgalmát.  A tevékenység elérte a célját, sőt! Nem is meglepő, hogy Anderson 2011-ben be is zárta ezt a bizonyos zongoraboltot, hogy 100 százalékosan a zenekarra koncentrálhasson. Azóta évente jelentetik meg újabb és újabb sikeres nagylemezeiket, miközben Youtube-videóik nézettsége már a milliárdot veri.

mikor: 20.00; hol: Tüskecsarnok; mennyi: 24.000–33.000 Ft; további információ és jegyvásárlás

június 8.

Pécsi Országos Színházi Találkozó

14 verseny- és számtalan versenyen kívüli előadás, koncertek, beszélgetések – Pécs néhány napra idén is a színházi élet központjává válik.

mikor: június 8-17.; hol: Pécs

A fesztivál programfüzete ide kattintva lapozható végig, a versenyelőadásokat tematikus blogunkban mutatjuk be.

Parsifal

A Parsifal volt a Budapesti Wagner Napok első produkciója, még 2006-ban, de Parditka Magdolna és Szemerédi Alexandra remek rendezése egy szemernyivel sem lett haloványabb az évek során. Violetta Urmana és Peter Seiffert kettőse – és persze a Fischer Ádám vezette Rádiózenekar – pedig garancia arra, hogy a produkció ismét felejthetetlen élmény lesz a nézők számára.

mikor: 16.00 (június 21. is); hol: Müpa – BBNH; mennyi: 5500–19.900 Ft; további információ és jegyvásárlás

június 9.

Szerelmünk, Shakespeare

A – Cseh Tamással szólva – „oly nagy ravasz” 1564-ben született és 1616-ban halt meg, az évforduló hiánya azonban szerencsére nem akadályozza meg a Madách Színházat abban, hogy bemutassa a Szerelmes Shakespeare-t, és ennek apropóján sok műfaj, korosztály és alkotó szemszögén keresztül az életművet. A különleges és nagy nyitottságot tükröző összművészeti fesztiválra más hazai és határon túli teátrumok alkotóit is meghívták a szervezők. Lesz fotókiállítás legendás előadásokból, romkocsma nyílik a reneszánsz jegyében, fiatal koreográfusok táncfantáziát készítenek, még fiatalabb rendezők gyerekeknek mesélnek, és bemutatkoznak színinövendékek. Személyes élményeikről, saját Shakespeare-jükről vallanak alkotók, rendezők, színészek, műfordítók és kutatók, sor kerül költő- és dalversenyre. Különleges esten ismerhetjük meg azt, mit gondolt a drámaíró-költő a nőkről és a férfiakról, és egy különleges koncerten csendülnek fel a szonettek.

mikor: június 9.–július 16.; hol: Madách Színház

A fesztivál programfüzete ide kattintva lapozgatható.

Várjon Dénes és a Borodin Quartet

A Borodin Quartet – fotó: Andy Staples

A Borogyin Vonósnégyes a műfaj egyik élő legendája: a Csajkovszkij konzervatórium legjobb vonós hagyományait képviselő együttes 1945 óta megfordult a világ valószínűleg összes jelentős hangversenytermében. Sosztakovics szinte a kvartett házi zeneszerzője volt – épp ezért ígér kivételes élményt az orosz szerző Zongoraötöse, amelyben a kiváló Várjon Dénes lesz az együttes partnere. Figyelem, a koncert után pódiumbeszélgetés várja az érdeklődőket!

mikor: 19:30; hol: Zeneakadémia; mennyi: 3700–7900 Ft; további információ és jegyvásárlás

Gödi Jazz Napok

INGYENES AJÁNLAT

A műfaj nagy klasszikusai Gödön vendégeskednek egész nyáron. A nyitányon a Syrius Legacy és a Mini játszik. Asztalfoglalás ajánlott!

mikor: 19.00; hol: Göd, Belga Sörház; mennyi: ingyenes

További alkalmak és fellépők: június 16. 19.30, Tó Bisztró – Borbély Polygon; június 23. 19.00, Belga Sörház – Dresch Quartet, Trio Minor feat. Gerendás Péter és Lilienn; augusztus 31., a helyszín szervezés alatt – Jazz Consort

Szeder

Vagányabb, merészebb, de ezúttal mélyebb is lett a singer-songwriter Szeder legutóbbi albuma, kicsit elszakadva attól a bohém-franciás világtól, ahol a Hold is croissant-ból van. Szeder első egész estés müpás koncertje során felidézi mindazokat a szerethető dalokba ágyazott kis világokat, amelyek annyira, de annyira ismerősek számunkra.

mikor: 20.00; hol: Müpa – Fesztivál Színház; mennyi: 2200–3200 Ft; további információ és jegyvásárlás

június 10.

Fesztiválakadémia

A Kelemen Barnabás és Kokas Katalin hegedűművészek által alapított Fesztiválakadémia Budapest keretében június 10. és 16. között öt helyszínen, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, a Pesti Vigadóban, az Ádám Jenő Zeneiskolában, a Régi Zeneakadémián és a Széchenyi Fürdőben tartanak koncerteket, előadásokat és mesterkurzusokat a műfaj világszínvonalú előadói, külföldi és hazai kiválóságok.

mikor: június 10-16.; hol: Zeneakadémia, Vigadó; mennyi: 1500-20.000 Ft

A részletes program a fesztivál műsorfüzetében böngészhető.

René Pape áriaestje

A MagyarFeszt zárókoncertjét egy igazi, karrierjének teljében érkező világsztár adja: René Pape a világ egyik legkeresettebb basszistája, aki Verdiben és Wagnerben egyaránt otthon van – és ezt az Andrássy úton is kész bebizonyítani.

mikor: 19.30; hol: Operaház; mennyi: 9000–38.000 Ft; további információ és jegyvásárlás

június 11.

Levitáció. feLugossy László, Bukta Imre, Szirtes János

LAST MINUTE AJÁNLAT

A három művész Szentendréhez való viszonyát jellemzi a lebegés kifejezéssel. Innen idnultak, másutt élnek, ki tudja, hová térnek vissza. A Művészetmalom terében most egy időre találkoznak.

mikor: június 11-ig, kedd-vasárnap 12.00-18.00; hol: Szentendre, Művészetmalom – Ferenczy Múzeumi Centrum; mennyi: 600/1200 Ft; további információ

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.