Papageno Radio
- hirdetés -
Papagenda Programajánló - 2017. október 23-29.

Programajánló – 2017. október 23-29.

Heti válogatásunk mottója: emlékezzünk régiekről. De tegyük mindezt fiatal művészek által!

október 23.

Michael Haydn: Requiem

- hirdetés -

A mű a forradalom és szabadságharc áldozatainak emlékezetére szólal meg Darázs Renáta, Nagy Bernadett, Gavodi Zoltán, Cser Krisztián, az Anima Musicae Kamarazenekar és a Budapesti Monteverdi Kórus tolmácsolásában, vezényel: Kollár Éva.

- hirdetés -

mikor: 19.00; hol: budai ciszterci Szent Imre-templom; mennyi: ingyenes

október 24.

Horti Lilla és a Kelemen Kvartett

Horti Lilla – forrás: Zeneakadémia

Brahms állítólag több mint húsz vonósnégyest írt és semmisített meg, mire az elsőt felvállalta, miközben Puccini másfél évtizeddel később egyetlen éjszaka alatt komponálta kamaraművét, ami azzal a 2. kvartettel egészül ki, ami Schönberg életének egyik legsúlyosabb válságát önti zenébe.

mikor: 19.30; hol: Zeneakadémia; mennyi: 1400-5600 Ft; további információ

október 25.

Ősök ritmusa

Ezek a hősök a mi őseink: ott voltunk Trója ostrománál, az alvilág bejáratánál, mikor a művészet és a szerelem ereje megnyitotta a halál soha fel nem táruló kapuját. Ott voltunk az északi erdőségek mélyén, féltük Thor isten villámait, láttuk Vejnemöjnent átkelni az alvilági folyón, a Tuonin. Nem felejtettünk el egy pillanatot sem, ott lüktet bennünk, a zenénkben, a mozdulatainkban az emberiség hajnala: az Aranykor. Az Óbudai Danubia Zenekar következő koncertjén három mű hangzik fel Hámori Máté vezényletével, Barabás Anita és Gergye Krisztián táncművészek közreműködésével.

mikor: 19.30; hol: Zeneakadémia; mennyi: 2500-4700 Ft; további információ

október 26.

Jörg Widmann és a Liszt Ferenc Kamarazenekar

Jörg Widmann

Nem szükséges nagy jóstehetség annak belátására, hogy ha Widmann immár nemcsak saját darabjainak, hanem a zenekari repertoár csúcsát képviselő művek karmestereként is gyakrabban lép pódiumra, egy jelentékeny dirigensi pálya kibontakozásának lehetünk szem- és fültanúi. Afelől pedig ne legyenek kétségeink, hogy Mendelssohn zongoraversenyét Várjon Dénessel a hangszernél a tökéletes egymásra hangolódás jegyében fogja elvezényelni.

mikor: 19.30; hol: Zeneakadémia; mennyi: 2900-6500 Ft; további információ

október 27.

A jeditanács összeül – BEMUTATÓ

Fekete Ádám új darabjában főszereplőjét, az egyes szám első személyt hét különböző személyre, különálló hangra bontja le, akik veszekednek, áriáznak, kocsmáznak, tollaslabdáznak, cirkuszolnak, satöbbi.

mikor: 18.00; hol: Trafó; mennyi: 2000 Ft; további információ

október 28.

A hugenották – BEMUTATÓ

A reformáció kezdetének 500. évfordulóját mi mással ünnepelhetné az Opera, mint a francia nagyopera egyik legeklatánsabb példájával, amelynek alapjául a vallásháborúk egyik legszörnyűbb eseménye szolgál.

mikor: 18.00; hol: Erkel Színház; mennyi: 1500-7200 Ft; további információ

október 29.

A Miskolci Szimfonikus Zenekar, Ke Ma és Szüts Apor

Miskolci Szimfonikus Zenekar – fotó: Mudra László

Fel kell-e fedeznünk Beethovent? Igen – valahányszor műveit újrahallgatjuk. Mert ő, mint a legnagyobbak valamennyien, kimeríthetetlen. Ilyenek művei is: a szenvedélyes III. Leonóra-nyitány, a szellemes-játékos C-dúr és az elmélyült-filozofikus G-dúr zongoraverseny. Ezen a koncerten azonban két sugárzó tehetségű ifjú szólistát is felfedezhet magának a közönség.

mikor: 18.00; hol: Müpa; mennyi: 2300-4900 Ft; további információ

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.