Papageno Radio
- hirdetés -
Papagenda Programajánló - 2018. február 12-18.

Programajánló – 2018. február 12-18.

Különleges párosítások hete lesz ez: a reneszánsz találkozik a kortárs zenével, A katona történetét pedig “a” klasszikus mellett mai megfogalmazásban is megismerhetjük.

február 12.

Évszázadokon át

- hirdetés -

Az EAR együttes, Lakatos György és Szilágyi Kristóf (Fagott) közreműködésével különleges idő- és zenei utazáson vehetünk részt reneszánsz és kortárs komponisták műveivel.

- hirdetés -

mikor: 19.30; hol: Nádor Terem; mennyi: 1000 Ft

február 13.

Piano/Strings Trio

A Rádiózenekar szólistáinak sorozatában ezúttal Vass István (zongora), Román Mikola (hegedű) és Háry Péter (gordonka) lép pódiumra, műsoron Pärt, Beethoven és Csajkovszkij egy-egy műve.

mikor: 19.00, hol: a Magyar Rádió Márványterme; mennyi: 1000 / 1500 Ft

február 14.

Rejtelmek, ha zengenek

Jordán Tamás, Sebő Ferenc és zenész társaik József Attila gondolatait tolmácsolják prózában és dalban, méghozzá olyan hangvételben, amely teljesen szokatlan verses pódiumokon. Nem „szavalnak”. A többnyire halk, bensőséges tónus azt érzékelteti a nézővel, hogy személyesen őt szólítják meg.

mikor: 19.00; hol: Müpa; mennyi: 3400-4900 Ft; további információ

A katona története

2018-ban indul útjára az Eötvös Péter Kortárs Zenei Alapítvány mentorprogramja fiatal karmesterek és zeneszerzők részére. A mentorált hallgatók első alkalommal ezen a koncerten mutatkoznak be a magyar közönség előtt, mindjárt egy nagy klasszikussal, hiszen idén ünnepeljük a Sztravinszkij-darab lausanne-i premierjének századik évfordulóját. Nemcsak A katona története hangzik majd el, hanem a fiatal mentorált zeneszerzők erre az alkalomra íródó, az eredeti darab hangszer-összeállítását követő friss művei is.

mikor: 19.30; hol: BMC; mennyi: 1500 Ft; további információ

február 15.

I. KerekFest

Debrecen Magyarország legjobbjai között

Az utóbbi időszakban egyre több kortárs és egyben friss művészeti performanszot láttunk roma előadóktól és együttesektől. Részben ők inspirálták a KerekFest ötletét, amely a szervezők elmondása szerint egy évről évre megújuló programsorozat lenne, összegyűjtené és megmutatná az új és izgalmas roma művészeti kezdeményezéseket. A fesztivál nyitó beszélgetésén roma és nem-roma értelmiségiek beszélgetnek szegregációról, felzárkózásról, iskolákról, tanulásról, és példakép-állításról, majd a Lashe Shave együttes, a szerbiai Kal, végül a folk-punk energiabomba, a Bohemian Betyars zenél. A második napon egy egyszeri produkció, Miczura Mónika és a legendás multiinstrumentalista-dalszerző-énekes, Másik János közös produkciója indítja a napot, amely a 40 éve alakított Romano Glaszo, majd a Vojasa fellépésével folytatódik, hogy aztán a végtelenül szellemes Parno Graszt koncertjével érjen a csúcsra.

mikor: február 15-16.; hol: A38; mennyi: 3500 Ft / 4000 Ft / 6000 Ft; további információ

február 16.

Oláh Kálmán: Middle-European Quintet

A magyar jazz egyik legfontosabb figurája ismét egy nemzetközi jazzválogatottat trombitált össze Middle-European Quintet néven, amely nevét nem meghazudtolva egy közép-európai jazz allstars zenekar szlovák, cseh, osztrák és egy kakukktojás New York-i muzsikussal, sok-sok saját kompozícióval.

mikor: 19.00; hol: Zeneakadémia; mennyi: 2200 Ft / 2900 Ft; további információ

február 17.

Matinékoncert a Liszt Múzeumban

A szokásos szombat délelőtti koncertsorozatban ezúttal Osztrosits Eszter (hegedű) és Csabay Domonkos (zongora) játszik, műsoron Brahms G-dúr szonátája és Franck A-dúr szonátája.

mikor: 11.00, hol: Régi Zeneakadémia; mennyi: 1000 Ft / 2000 Ft; további információ

február 18.

Látomások éjszakája

Concerto Budapest fotó: Benkő Sándor

Avantgárd és neobarokkos kísérletező kedv, kirobbanó energiák és szinte zabolázhatatlan ötletesség jellemzi a Concerto Budapest hangversenyét, amin a II. jazz-szvit mellett elhangzik a fiatal Sosztakovics kettősversenynek is gondolható, 1933-as I. zongoraversenye. A trombita és a zongora összjátékáért ezúttal Devecsai Gábor és a különösen Bach-játékosként ünnepelt kanadai zongorista, Angela Hewitt felel, aki zárásként egy de Falla-műben is remekel majd.

mikor: 19.30; hol: Müpa; mennyi: 2200-5900 Ft; további információ

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

X
X