Papageno Radio
Papagenda Programajánló - 2018. július 2-8.

Programajánló – 2018. július 2-8.

Fiatal tehetségekről szól a hét: az érdeklődők meghallgathatják Langer Ágnest, három Fischer Annie-ösztöndíjast, Zemlényi Esztert, Szabó Marcellt, Devich Benedeket, és indul a Klassz a pARTon! fesztivál, amelynek keretében a Balaton környékén, sőt Pozsonyban és Rijekában is bemutatkoznak ifjú zenészek. Természetesen a már befutott művészeket, Szakcsi Lakatos Bélát, Dés Lászlót és Rost Andreát sem felejtjük ki ajánlónkból.

július 2.

Langer Ágnes és a Szent István Király Szimfonikus Zenekar koncertje

A koncerten felcsendül az Anyegin című opera jól ismert polonéze, a zeneszerző utolsó, IV. szimfóniája, valamint a Hegedűverseny, amelynek szólistája nem más mint a Bartók Világverseny és Fesztivál harmadik helyezettje, Langer Ágnes. A fiatal tehetség Maastrichtból érkezik a fesztiválra, ahol Borisz Belkin ösztöndíjas hallgatójaként tökéletesíti tudását.

Csajkovszkij-est a versenygyőztes Langer Ágnessel

mikor: 20.30; hol: Vajdahunyadvár; mennyi: 3500 Ft; további információ

július 3.

Szakcsi 75 – Rákfogó feat Pocsai Kriszta & Dés László

Az öt évvel ezelõtti, máig emlékezetes 70. születésnapi koncert után Szakcsi Lakatos Béla 75. születésnapját is a Budapest Jazz Clubban ünnepli. A billentyűs-géniusz legnagyobb múltú formációja ebbõl az alkalomból igazi zenei különlegességgel lepi meg a közönséget.
A Rákfogó zenekar Babos Gyula elvesztése után néhány hónappal megújult, jelenlegi tagjai Szakcsin és Kőszegi Imre alapítók, Fekete-Kovács Kornél, Orbán György és Fenyvesi Márk, akik együtt különleges árnyalatokkal töltik meg a zenekar megújult repertoárját. A születésnap apropójából az ünnepelthez Pocsai Kriszta és Dés László is csatlakozik.

mikor: 20.30; hol: BJC; mennyi: 3500 Ft; további információ

július 4.

Terasz Live – 16 húr projekt

Akusztikus zene a Fő téren!.Zonda Igor és jazz triója segít közelebb hozni a népdalok világát és a népszerű popslágereket a jazzhez, azok egyéni, szabadabb improvizációra épülő jazzes interpretációjával. A jazz örökzöldek, swingek és latin bossa novák mellett felcsendülnek magyar népdalok és filmslágerek is a trió hangszerelésében.

mikor: 18.00; hol: Esernyős; mennyi: ingyenes; további információ

július 5.

Fischer Annie-emlékhangverseny

Bach, Bartók, Bellini, Debussy, Mozart és Verdi műveit három Fischer Annie-ösztöndíjas, Zemlényi Eszter (ének), Devich Benedek (nagybőgő) és Szabó Marcell (zongora) adja elő, a műsorvezető dr. Székely György lesz.

Ők a 2018-as Fischer Annie-, Kodály Zoltán- és Lakatos Ablakos Dezső-ösztöndíjasok

mikor: 19.00; hol: Óbudai Társaskör; mennyi: 700 / 1400 Ft; további információ

július 6.

Nosnach

Minimál tangó New Yorktól Odesszáig. Kelet-európai sanzon, francia, zsidó, argentin, balkáni és cirkuszi zenék keverednek kísérleti, kortárs és szabadzenei elemekkel. Móser Ádám (accordion) és Kertész Endre (cselló) duója nem létező, de mégis ismerős utakra ragadja magával a hallgatóságot, és mindeközben egymást is igyekeznek lépten nyomon meglepni.

mikor: 19.30; hol: If Café; mennyi: 600 / 1000 Ft; további információ

július 7.

Ave Maria – Rost Andrea koncertje

A Templomkerti esték – Művészek a templomért 2018 keretében Rost Andrea lép fel Harazdy Miklós zongoraművésszel. Az énekesnő a koncertet édesanyja emlékének ajánlja.

mikor: 19.00; hol: Máriaremetei kegytemplom; mennyi: ingyenes (adományokat elfogadnak)

július 8.

Indul a Klassz a pARTon! fesztivál

A fesztivál elsődleges célja már negyedik éve a klasszikus zenei örökség népszerűsítése, több generáció megszólítása, a  fiatal tehetségek bemutatása. Koncertekkel nem csak színesebb és változatosabb lesz vízpartjaink kulturális kínálata, hanem olyan településekre is eljutnak leghíresebb muzsikusaink, ahol egyáltalán nincs, vagy csak jóval kevesebb lehetőség adódik hasonló programokon való részvételre. A Balaton Régióban jelenleg a Klassz a pARTon! az egyetlen zenei fesztivál, ahol nincs belépőjegy.

Pozsony és Rijeka is csatlakozik a Klassz a pARTon! fesztiválhoz

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!