Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Az Óperenciás tengeren innen és túl

Az Óperenciás tengeren innen és túl

1867-ben három brit gyarmat konföderációjából jött létre egy négy tartományból álló, szövetségi alapon szerveződő domínium: Kanada. Az ország, amelynek nemzeti mottója A mari usque ad mare, azaz Tengertől tengerig. Kanada fennállásának 150. évfordulóját Érdi Tamás és az Anima Musicae Kamarazenekar köszönti.

- hirdetés -

A koncerten Érdi Tamás és az Anima Musicae Kamarazenekar tolmácsolásában, Ajtony Csaba vezényletével felhangzik két Beethoven-mű, a Coriolan–nyitány, illetve a c-moll zongoraverseny, továbbá hallhatja a közönség Kodály Zoltán Galántai táncait, és két kanadai zeneszerző kompozíciói is szerepelnek az ünnepi hangversenyen.

- hirdetés -

Godfrey Ridout (1918-1964) zeneszerző, karmester, egyetemi tanár volt, a kanadai Gilbert & Sullivan Társaság tiszteletbeli alelnöke, emellett Kodályhoz hasonlóan a zenei nevelés elkötelezettjeként számos írása jelent meg e témában. Tőle Joseph Quesnel Colas et Colinette című operájához írt nyitányát ismerhetnek meg az érdeklődők.

Anima Musicae Kamarazenekar – forrás: Óbudai Anziksz

Christopher Butterfield zeneszerzést tanult és tanít, de 15 évig egy rockzenekarban is játszott. Művei nem csupán hazájában, de Finnországban, Szlovákiában, Franciaországban és Oroszországban is több koncert programján szerepeltek. Kanada egyik legismertebb komponistájának Excelsior című darabja is hallható lesz a koncerten.

A Kanada fennállásának 150. évfordulóját ünnepló hangversenyt a Cimbora Alapítvány rendezi a Nemzeti Kulturális Alap és Kanada Nagykövetségének támogatásával. A november 4-i koncert helyszíne a Zeneakadémia.

Érdi Tamás és az Anima Musicae Kamarazenekar koncertje

2017. november 4. 19.30, Zeneakadémia

Jegyvásárlás ide kattintva lehetséges

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.