Papageno Radio
- hirdetés -
Inaktív Inaktív Játék Gőzgéptől a vasúton át az űrhajóig - Játék

Gőzgéptől a vasúton át az űrhajóig – Játék

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Gőzgéptől a vasúton át az űrhajóig – játsszon velünk, és legyen ott az Óbudai Danubia Zenekar Modern Idők koncertsorozatának első, Gépek című hangversenyén a Zeneakadémián!

Hölgyeim és uraim, még pár perc éjfélig, addig fáradjanak közelebb, tekintsék meg egyszeri és utánozhatatlan ajánlatomat! Íme, a legújabb szenzáció, Juveníl, az örök ifjúság balzsama! Mindössze ötven koronáért önöké lehet a modern kor csodája, az önműködő zeneszerszám, a grámofón! Az isteni Caruso az Ön otthonában énekel ezután, hölgyem! Itt láthatják a kényelmes otthon varázseszközét, a legújabb porfelszívó-készüléket! Az élet csupa báj és boldogság, ha van otthon Gillette féle biztonsági beretva, mely férjnek és nejének egyaránt elhozza az örökös kisimultság élményét. Hölgyeim és uraim, jövő héten bemutatom Önöknek az örök élet elixírjét, melyet világhírű brit tudósok fedeztek fel az afrikai szavanna sűrűjében. Három…kettő…egy.. és igyunk, hölgyek és urak! Ránk köszöntött a haladás és a béke kora: az emberiség legboldogabb százada!
(1900. január 1.) – Hámori Máté, művészeti vezető

Három hét, egy hét, huszonnégy óra, százöt perc. Az út hossza Berlinből Párizsba gyalog, postakocsin, gőzvasúton és repülőn. Űrhajóval másfél perc, elvileg. Nem is olyan régen oly buzgón hittünk a gépek diadalában: a gépekben, amelyek megváltanak a munka gyötrelmétől, eltörlik a lehetetlent, és elhozzák az általános jólétet. Gyorsaság és erő, tömeg és teljesítmény mindenben, életben – halálban.

- hirdetés -

Megszületett az új, gépzsírtól csöpögő istenség, és mi, hajdani teremtői mára alázatos teremtményeivé szelídültünk. Akárhogy is volt, az életünk teljesen más lett általuk.

Az életünk teljesen más lett általuk?

A koncerten elhangzik Honegger: Pacific 231, Honegger: Mouvement symghonique nr. 3., Williams: Star Wars-szvit, G. Prokofiev: Turntable concerto és Adams: Short ride in a fast machine című műve Vajda Gergely vezényletével.

Játsszon a Papageno.hu Facebook-oldalán és legyen ott partnerével a január 25-i koncerten!

Kérdésünk: Ki írta a Star Wars zenéjét?

a) John Williams

b) Hans Zimmer

c) Richard Strauss

A válaszokat január 12. éjfélig, a Facebook-poszt alatti kommentben várjuk.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X