Papageno Radio
- hirdetés -
Inaktív Inaktív Játék Long time no see - Játék

Long time no see – Játék

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Beatrix Magyarországon született és Németországban él. Jenna Finnországban született és Belgiumban él. Egyikük barna, másikuk szőke. Egy magasságúak, ugyanannyi izmuk van. Akrobatikusak, kedvelik a gőzt, a párát és a vizet. Közép-kelet- és észak-európai régióból származó Y-generációs nők. Az egyik őseit a törökök, a másikét a svédek uralták. Pálinkát és Koskenkorvát isznak. Majdnem testvérek, de mégse. Játsszon, és ismerje meg őket partnerével együtt!

Koncepció, koreográfia, előadók: SIMKÓ Beatrix, Jenna JALONEN; sound design: GRYLLUS Ábris
szöveg: VINNAI András; díszlet, fotográfia, videó: DÖMÖLKY Dániel; jelmez: KASZA Emese – MEI KAWA; fény: DÖMÖLKY Dániel, BALÁZS Krisztián

Long time no see! előadás kiindulópontja egy magyar és egy finn  táncos-koreográfus barátságából és szakmai együttműködéséből fakad. Simkó Beatrix és Jenna Jalonen – különböző kreatív területeken dolgozó alkotókkal együttműködésben – a nyelvrokonság és a közös gyökerek, az európaiság és az összetartozás, az izoláltság és a kommunikáció kérdésköreihez kapcsolódó tematikákat helyezi performatív helyzetbe a tánc nyelvén, nonverbális gesztusok és kulturális mozgásminták összekapcsolásával.

- hirdetés -

Szükséges-e a nyelvismeret a kommunikációhoz, ha a testnyelv készlete eleve nagyon gazdag? Hogyan választanak el és kötnek össze minket a társadalmi hasonlóságok és különbözőségek? Hogyan definiálható a testvériség fogalma?

Játsszon a Papageno.hu Facebook-oldalán, és tekintse meg partnerével a Trafó április 20-ián 20 órakor kezdődő előadását! (Egy szerencsés megfejtőnk tekintheti meg partnerével az előadást.)

Kérdésünk: Melyik tervező ruháit viselik a táncosok a Long time no see-ben?

a) Je suis belle

b) Marimekko

c) Mei Kawa

 A válaszokat április 16. éjfélig, a Facebook-poszt alatti kommentben várjuk.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X