Papageno Radio
- hirdetés -
Inaktív Inaktív Játék „Mikor megyek Galícia felé” - Játék

„Mikor megyek Galícia felé” – Játék

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Honvéd Együttes a Nagy Háború kirobbanásának 100. évfordulójára egy öttételes férfikari kantáta megírására kérte fel az „Ötöket”, azaz Csemiczky Miklóst, Gyöngyösi Leventét, Orbán Györgyöt, Selmeczi Györgyöt és Vajda Jánost. Hallgassa meg élőben a művet!

- hirdetés -

A kantáta szimfonikus zenekarra, énekhangra és férfikarra íródott, az egyes tételekhez a zeneszerzők magyar vonatkozású, az I. világháborút idéző szövegeket használtak fel.

„Mikor megyek Galícia felé” – kantáta

Gyöngyösi Levente: Katonasirató; Selmeczi György: Te Deum 1914; Csemiczky Miklós: De Profundis; Vajda János: Memento 1914; Orbán György: Versus Psalmi

„Megragadóan szuggesztív, önmagán túlmutató érvényű, komplex műsor – írta Csengery Kristóf a kantáta első három tételének bemutatója után. – Figyelmeztető felkiáltás a háború, minden idők háborúi ellen, közös »művészeti szertartás« az emberségért, a békéért.”

„A MÁV Szimfonikusok szuggesztíven, gazdag hangzással játszottak, a Honvéd Férfikar pedig azzal az érces zengéssel szólalt meg, amelyet oly sokan szeretünk, és amely az együttesnek a magyar zeneéletben már hosszú idő óta vonzó védjegye.”

Játsszon a Papageno.hu Facebook-oldalán, és legyen ott partnerével az április 10-én 19.30-kor kezdődő koncerten, amelynek helyszíne a Zeneakadémia Nagyterme! (Egy szerencsés megfejtőnk lehet ott partnerével a különleges koncerten.)

Kérdésünk: Melyik történelmi esemény emlékére készült el a „Mikor megyek Galícia felé” című kantáta?

a) A II. világháború lezárásának 75. évfordulójára

b) Az I. világháború kirobbanásának 100. évfordulójára

c) Az 500 éves reformáció évfordulójára

 A válaszokat április 9. 12 óráig, a Facebook-poszt alatti kommentben várjuk.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X