Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Izgalmas művészi vállalkozásokkal indítja új évadát a Concerto Budapest

Izgalmas művészi vállalkozásokkal indítja új évadát a Concerto Budapest

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Bach, Berio, Beethoven, Bartók műveivel és egy ősbemutatóval indítja az évadot a Concerto Budapest. A koncertélet hazai és külföldi csillagai, gazdag és változatos repertoár, izgalmas művészi vállalkozások – ez mind elmondható a Keller András zeneigazgató irányításával kezdődő évadról. 

Nem minden zenész hisz Istenben, de mindegyikük hisz Bachban – tartja a mondás, amelynek igazságát a Concerto Budapest szeptember 2829-i évadnyitó koncertjein többek is igazolják majd. Így például a szüntelenül kísérletező huszadik századi klasszikus, Luciano Berio, aki egyik utolsó, 2001-es munkájában 23 tagú zenekarra tette át A fúga művészete contrapunctus-sorozatának utolsó, oly sokat elemzett darabját.

- hirdetés -

Bach előtt hódol majd a kétszeres Kossuth-díjas Ránki Dezső zongoraművész is, aki az első estén Bach két versenyművét is előadja majd, újra megerősítve a Keller Andrással és a Concerto Budapesttel rég kialakított, bámulatos művészi együttműködésétA koncertpár második estjén pedig Beethoven G-dúr zongoraversenye hangzik majd fel előadásában, az utolsó olyan koncert, amelynek szólóját még maga a titáni szerző játszotta el az ősbemutatón. A hangverseny második részében a zenekar nevével összecsengő kései Bartók-művet, a Concertót hallhatja majd a Zeneakadémia közönsége.

A zenekar élén Ránki Dezső és Keller András – fotó: Benkő Sándor

Szeptember 29-én folytatódik a zenekar késő esti Premier sorozata, amely egy-egy koncert után, 22 órai kezdettel mutat be eddig soha nem hallott műveket.  Az ütőhangszeres kultúrák és irányzatok valóságos kavalkádját vonultatja fel a két Amadinda-tag, Holló Aurél és Váczi Zoltán műsorozata, amelynek első darabjai még a kilencvenes évek derekán születtek.

Az Amadinda Ütőegyüttes és a Concerto Budapest közös programján végre teljessé válik a beFORe JOHN. A kilenc különböző darab közül épp a nyitó kompozíció készült el utoljára – s hangzik fel most premier gyanánt.

November 3-án és 4-én Dvořák Hegedűversenyét adja elő Isabelle Faust a Keller András vezette Concerto Budapesttel.

Hegedűhangja szenvedélyes, bátor és felvillanyozó, ugyanakkor lefegyverzően meleg és kedves

– méltatta a The New York Times a művésznő játékát, és mindezt a budapesti közönség is tapasztalatból erősítheti meg, hiszen a német hegedűs és Csipkerózsika nevű Stradivarija már meghitt ismerősünk.

S nem maradhat el idén ősszel sem, az immár negyedik alkalommal a Concerto Budapest és a BMC együttműködésével megrendezett, a kortárs zene egyedülállóan sokszínű dimenzióit felvonultató egész napos fesztiválja, a Hallgatás Napja. Fesztiválhangulat, nem mindennapi találkozások, katartikus zenei élmények – ezt ígérik a rendezők újfent november 25-ére.

Ezen a napon a közönség a Concerto Budapest művészei és az együttes nemrég életre hívott új formációja, a Ligeti Ensemble, valamint Keller András és Rácz Zoltán mellett a legkiválóbb szólistákkal és kamarazenészekkel találkozhat. A BMC termeiben többek között Balog József, Csalog Gábor, Harcsa Veronika, Fenyő László és az ifj. Kurtág György, Lukács Miklós és Gőz László találkozásából létrejött Moment’s Notice Trio is zenél majd.

Részletes információkért és jegyvásárlási lehetőségért keressék fel a Concerto Budapest honlapját!

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X