Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Találd meg te az esti koncert eltűnt kulcsszereplőjét!

Találd meg te az esti koncert eltűnt kulcsszereplőjét!

„A nagy lipótvárosi nyomozás” címmel mindenki számára nyitott zenés városi játékot indít a Közép-európai Egyetem szeptember 15-én, a Kulturális Örökség Napján. A játék résztvevői 2–5 fős csapatokban, meghatározott nyomok mentén fedezhetik fel Lipótváros zenei emlékeit, miközben küldetést is teljesítenek: segítenek megtalálni egy eltűnt zenészt, a játékot lezáró esti koncert egyik kulcsszereplőjét.

- hirdetés -

A nyomozás során a résztvevők többek között azt is megtudhatják, mi köze volt Puskás Tivadarnak egy Vigadóban tartott újságíróbálhoz, Bartók Bélának a Lipótvárosi Kaszinóhoz, és milyen extrém súlyos tünetei lehetnek a Lisztomániának. A játékosok, útjukon több olyan zenésszel is találkozhatnak, akik közelebb viszik őket a rejtély megoldásához. A rejtély helyszínei közt való eligazodásban térkép, magyar és angol nyelvű útlevél és néhány lelkes önkéntes is segíti a nyomozókat.

Muzsikáló ház a Lipótvárosban

- hirdetés -

A nagy lipótvárosi nyomozás szeptember 15-én 15 órakor indul a Közép-európai Egyetem Nádor utca 15. szám alatti épületéből, majd ugyanitt a Fourtuna quartet 17.30-kor kezdődő koncertjével ér véget. A klasszikus zenei örökség sokszínűségére koncentráló műsorban Bach, Haydn és Mozart egy-egy részlete mellett Bartók, Orbán György, Sosztakovics és Scott Joplin zenéi is elhangzanak.

„A nagy lipótvárosi nyomozáson” való részvétel ingyenes, de a korlátozott férőhelyek miatt regisztrációköteles: a regisztrációs felület az alábbi linken elérhető. A Közép-európai Egyetem további örökség napi programjairól az érdeklődők az esemény közösségi oldalán, a Kulturális Örökség Napok hivatalos oldalán és az egyetem honlapján találnak bővebb információt.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!