Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció A fénykép találkozik a zenével a PhoTones estjén

A fénykép találkozik a zenével a PhoTones estjén

Egyszerre rendhagyó fotókiállítás és összművészeti koncert a Classical Beats sorozat március 13-i eseménye, melyen Vancsó Zoltán fotóművész képeit Debussy, Schubert, Dvořák, Ravel, J. S. Bach és Albéniz zenéjére komponálva láthatja a közönség.

- hirdetés -

A szerzők kamaraműveit a Budapesti Filharmóniai Társaság zenészei, Koppándi Jenő, Miklós Adél, Fülöp Levente és Nagy Judit, valamint Ács Dominika szólaltatják meg. A művek között Vancsó Zoltánt Mona Dániel faggatja majd zenei-képi asszociációiról és a külön erre az alkalomra készült összeállítás részleteiről.

A PhoTones-nak március 13-án 18.30-tól a CEU Auditoriuma ad otthont, a Nádor utca 15. szám alatt. A koncert ingyenes.

- hirdetés -

A szervezők az esemény Facebook-oldalán a következő kérdésekkel vezetik fel a nem mindennapi koncertet:

„Éreztél már olyat, hogy egy fénykép szinte megszólalt, annyira zenei volt? Gyakran képzelsz el képeket vagy akár egész történeteket, miközben zenét hallgatsz? Nem vagy sem zenész, sem fotós, mégis ösztönösen érzed, hogy egy kép és egy zenemű passzol-e egymáshoz? Érdekel, hogyan kapcsolódik egy profi fotós egy klasszikus zenei hangversenyen elhangzó művekhez? Hogy milyen az, mikor egy koncerten találkozik a zene a fotóművészettel?”

A műsoron Debussy Syrinxe és g-moll vonósnégyesének részlete mellett két Dvořák-mű, egy keringő és az Amerikai vonósnégyes lassú tétele is szerepel, valamint elhangzik Ravel hegedű-cselló szonátájának harmadik tétele, Bach G-dúr csellószvitjének Preludiuma, Schubert Erlkönig című darabjának kamaraátirata és zárásként Albéniz Tangója is.

A szervezők ígérete szerint a  PhoTones zenéit és képeit befogadva a közönség tagjai is szabadon engedhetik képzeletük minden dimenzióját.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.