Papageno Radio
Színház SZFE A sztrájk beszüntetésének feltételével enged az SZFE új vezetése a munkavállalók követeléseinek

A sztrájk beszüntetésének feltételével enged az SZFE új vezetése a munkavállalók követeléseinek

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Az Színház- és Filmművészeti Egyetem („SZFE”) munkavállalóinak sztrájkköveteléseivel kapcsolatban az alábbi tájékoztatást adja az intézmény új kinevezett vezetősége:

Az SZFE sztrájkbizottsága 2020. szeptember 29-én két követelést támasztott a munkáltatóval szemben, miszerint a Munkáltató biztosítson 10%-os bérfejlesztést, illetve garantálja az állami fenntartás idején irányadó munkarend fenntartását. 

Az SZFE mai napon hivatalba lépet vezetése – az Egyetem fenntartójának támogatásával – a sztrájkbizottság követeléseit meghaladó, átlagos 15%-os bérfejlesztést tart indokoltnak 2021. január 1-től. A munkarend változatlanságára vonatkozó követelést az SZFE vezetése elfogadja.  

Tekintettel arra, hogy a kilátásba helyezett dolgozói bérfejlesztés az SZFE sztrájkbizottsága által megfogalmazott követeléseket jelentősen meghaladja, illetve a munkarendre vonatkozó követelés is meghallgatásra talált, ezért az SZFE vezetése a fenti követelések vonatkozásában sztrájkbizottsággal a tárgyalást lezártnak tekinti, és megkéri a sztrájkban résztvevőket, hogy folytassák a munkát. Amennyiben a sztrájkbizottság ennek ellenére a sztrájk folytatása mellett döntene,

úgy az SZFE  vezetése semmisnek tekinti fenti ajánlatát. 

Az SZFE új vezetése, és fenntartó Kuratóriuma továbbra is a párbeszédet tartja az a SZFE körül kialakult helyzet rendezése egyetlen lehetséges módjának, és kész az azonnali konzultációra a megoldás érdekében.  

Budapest, 2020. október 1.  

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtök délelőtti sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetem jövő évi költségvetési támogatását illetően hárommilliárd forintról állapodtak meg, ez volt a kuratórium kérése és a kuratórium rendelkezhet az összeggel. Ez az összeg több mint kétszerese az intézmény eddigi költségvetésének.


 

A kormánynak egy lehetősége van az alapítványi fenntartású egyetemek esetében: a megfelelő források biztosítása, és ezt meg is tette – mondta. Megerősítette: a kormány megbízik a kuratóriumban, és komolyan veszi azt a törvényben rögzített szabályt, hogy a jövőben nem a kormány felügyeli az alapítványi kézbe adott felsőoktatási intézményeket.

Promóció

X
X