Papageno Radio
- hirdetés -
Színház SZFE Bezárják az SZFE épületeit, a félévet felfüggesztik

Bezárják az SZFE épületeit, a félévet felfüggesztik

Felfüggesztette a Színház- és Filmművészeti Egyetem őszi félévét Szarka Gábor kancellár és Novák Emil általános rektorhelyettes. Erről november 6-án este küldtek hivatalos tájékoztatót a hallgatóknak – írja a telex.hu.

- hirdetés -

A lap által közéttett levélben a következő áll: „A Színház- és Filmművészetért Alapítvány, mint a Színház- és Filmművészeti Egyetem fenntartója az alábbi döntéseket hozta, melyekről tájékoztatja az Oktatási Hivatalt is. Az Alapítvány Kuratóriuma megállapította, hogy jelen körülmények között a Színház- és Filmművészeti Egyetemen az oktatás feltételei, a hallgatói jogok érvényesülése és védelme, a megfelelő és biztonságos munkakörülmények, valamint az Egyetem akadémiai autonómiája nem biztosítható.

- hirdetés -

A 2020/2021-es tanév 2021. február 1. napjától folytatható, addig oktatási tevékenység az egyetemen semmilyen formában nem végezhető.”

Az első félévben felvett tárgyakhoz tartozó krediteket nem fogadják el, de a kuratórium felkérte az egyetemi vezetést, hogy intézkedjenek a tanév szükség szerinti meghosszabbításáról, hogy az első féléves tárgyak teljesítése biztosítva legyen.

„Az egyetem épületei 2020. november 9. napjától 2021. február 1. napjáig oktatási tevékenység és kollégiumi lakhatás tekintetében zárva tartanak.”

Azoknak a kollégiumi diákoknak, „akik lakhatásukról átmenetileg nem tudnak gondoskodni, indokolással előterjesztett kérelmük alapján a kancellár elhelyezést biztosít”. A hallgatókat február 1-ig térítési díj fizetési kötelezettség nem terheli, a már teljesített befizetések visszajárnak nekik, vagy jóváírhatják a tavaszi félévben. A tavaszi félév megszervezését Zalán János megbízott oktatási rektorhelyettes koordinálja.

Az SZFE HÖK Facebook-oldalán eközben arról írtak, hogy jövő hétre egyeztetésre hívták az innovációs- és technológiai minisztert az Ódry Színpadra, levelükre péntek este a következők szerint válaszolt Palkovics László. „A Kormány politikai célok helyett szakmai célokat igyekszik szolgálni azzal, hogy a színvonalas színház- és filmművészeti oktatás biztosítására rendelkezésre bocsátja a szükséges költségvetési forrásokat. Ennél nagyobb mértékben nem kíván beleszólni a jelenlegi konfliktusos helyzetbe sem.”

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.