Papageno Radio
- hirdetés -
Színház SZFE Fellebbeztek, így újra a bíróság előtt a SZFE sztrájkjának ügye

Fellebbeztek, így újra a bíróság előtt a SZFE sztrájkjának ügye

A Fővárosi Ítélőtábla másodfokú határozatában új eljárásra utasította a Színház- és Filmművészeti Egyetem dolgozói sztrájkja ügyében a Fővárosi Törvényszéket – közölték az SZFE sztrájkoló oktatói.

- hirdetés -

Mint írták, „a Fővárosi Ítélőtábla kimondta, hogy a hat pontban megfogalmazott sztrájkköveteléseink jogszerűek. Sztrájkköveteléseink a munkavállalók gazdasági, szociális és munkajogi érdekeit érintették, ezért az Ítélőtábla megállapította, hogy figyelmeztető sztrájkunk jogszerű volt. Az október 1-jén megkezdett sztrájkunk elbírálására formai okok miatt egyelőre nem került sor. Ebben a kérdésben az Ítélőtábla az elsőfokú bíróságot új eljárásra utasította, azonban az Ítélőtábla megállapításait figyelembe kell vennie.

- hirdetés -

A múlt péntek esti kancellári levélben foglalt tanítástilalom ellenére folytatjuk a tanítást, a továbbiakban ezt tekintjük az ellenállás új formájának. Hiszünk abban, hogy a félév határozat nélküli érvénytelenítése nem jogszerű és ellentétes még a kuratórium alapító okiratban foglalt kötelezettségeivel is.”

A Fővárosi Törvényszék október 23-án kiadott elsőfokú ítéletében jogellenesnek minősítette az SZFE munkavállalóinak sztrájkját. A dolgozók október 28-án fellebbezést nyújtottak be a végzés ellen.

A Színház- és Filmművészetért Alapítvány kuratóriuma korábban, az első fokú ítélet kapcsán azt közölte, hogy az SZFE sztrájkbizottságának korábban megfogalmazott nyolcpontos követeléséből az egyetem vezetősége „kettőt teljesített, egy további pont, a korábbi munkarend szerinti munkavégzés is teljesült, a többi pontot a törvényszék jogszabályellenesnek ítélte”.

Ide kapcsolódik:
Fővárosi Törvényszék: Jogellenes az SZFE dolgozóinak sztrájkja

A sztrájkolók korábban azt írták, a munkáltatójuk felé megfogalmazott nyolcpontos követelés mellett egy kilencedikben a kormányhoz fordultak, azt kérve, hogy a modellváltási folyamatot teljes egészében állítsa le.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.