Papageno Radio
- hirdetés -
Da capo Da capo, avagy a héten történt

Da capo, avagy a héten történt

2017 49. hetében is a kultúrát érintő számos különleges eseményéről számolhattunk be, de olyan veszteségek is érték a zenei közéletet, amit aligha tudunk egyhamar feldolgozni.

- hirdetés -

Jurij és Kszénia Basmet előadásában került sor december 8-án Sosztakovics néhány hónapja azonosított brácsaszonátájának világpremierjére a moszkvai Helikon Operában.

Felcsendült Sosztakovics nemrég előkerült brácsaműve

- hirdetés -

James Levine-t, a New York-i Metropolitan egykori zeneigazgatóját nem találta bűnösnek a rendőrség egy feljelentésre alapozott zaklatási úgy kivizsgálása során, amit a karmester még a ’80-as években követhetett el.

Lezárult a nyomozás James Levine ügyében

A New York Times összeállította 2017 legjobb klasszikus zenei felvételeinek 25-ös listáját, amire felkerült a Fischer Iván vezette Budapesti Fesztiválzenekar Mahler-lemeze is.

A BFZ Mahler-felvételét méltatta a New York Times

Döntés született arról, hogy a szibériai Krasznojarszkban állítanak emléket a novemberben elhunyt Dmitrij Hvorosztovszkij baritonnak. Az énekes hamvainak egy részét pedig akaratának megfelelően szintén hazaszállították szülővárosába.

Az operaház közelében állítanak emlékművet Dmitrij Hvorosztovszkijnak

Münchenben tartottak jótékonysági koncertet a Jose Carreras által létrehozott alapítvány támogatására, amely azt a célt tűzte ki, hogy minden eszközzel elősegítse a leukémiában szenvedő betegek gyógyulását és gyógyítását. Jonas Kaufmann, aki augusztus óta tevékenykedik az alapítvány nagyköveteként, több mint 3 millió eurót tudott gyűjteni az kezdeményezés javára.

Jonas Kaufmann több mint 3 millió eurót gyűjtött Carreras alapítványának

Olasz győzelem született a Maestro Solti Nemzetközi Karmesterversenyen döntőjében. A két magyar döntős a negyedik és a hatodik helyezést szerezte meg.

Olasz győzelem a Maestro Solti Nemzetközi Karmesterversenyen

Hosszan tartó, méltósággal viselt betegség után elhunyt Fábián Juli jazzénekes, aki mindössze 37 éves volt. Szepesi Mátyás így búcsúzott levelében

bár nagybetűs dívának voltál elkönyvelve, bármikor mertél játékos gyerek lenni. Like a child. És még mennyi minden volt emögött a mosoly mögött.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.