Papageno Radio
- hirdetés -
Inaktív Maestro 2017 Cser Ádámnak már biztosan szurkolhatunk a Solti Nemzetközi Karmesterverseny fináléjában

Cser Ádámnak már biztosan szurkolhatunk a Solti Nemzetközi Karmesterverseny fináléjában

A középdöntők utolsó, december 9-i fordulója után a nemzetközi zsűri döntése alapján öt versenyző, köztük egyetlen magyar, Cser Ádám jutott a Maestro Solti Nemzetközi Karmesterverseny döntőjébe.

- hirdetés -

A középdöntőbe jutott 15 karmesternek áriákat, versenyműveket valamint egy szimfóniát kellett dirigálniuk. A döntőben folytathatja még Azis Sadikovic, Nimrod David Pfeffer, Shoji Haraguchi és Sini Leonardo. A verseny döntőjét december 13-15. között, a gálakoncertet december 16-án rendezik a pécsi Kodály Központban.

A finalisták névsora a közönség szavazata alapján még egy névvel bővülhet. A szavazatokat egészen december 9-én éjfélig lehet leadni ide kattintva.

- hirdetés -

.A Filharmónia Magyarország szervezésében megvalósuló versenyre 186 karmestertehetség nyújtotta be jelentkezését a világ negyven országából, Kínától Oroszországon át Amerikáig. Az előválogató után az elődöntőben 38 tehetség versengett a középdöntőbe jutásért.

A verseny első helyezettje 20 ezer euró, a második helyezettje 10 ezer euró, a harmadik helyezettje 5 ezer euró pénzdíjban részesül, valamint több díjfelajánlás is segíti a díjazottak szakmai karrierjét.

Nimrod David Pfeffer – Smetana: Az eladott menyasszony

A Metropolitan Opera másodkarmestere, Nimrod David Pfeffer a verseny elődöntőjében Smetana: Az eladott menyasszony nyitányát vezényelte. / Nimrod David Pfeffer is the assistant conductor at Metropolitan Opera. He conducted Smetana's overture of The Bartered Bride in the first round.

Közzétette: Maestro Solti Nemzetközi Karmesterverseny – 2017. november 15.

Az érdeklődők a fordulókat az M5 műsorán szombat esténként 20.50-től követhetik figyelemmel.

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.