Papageno Radio
- hirdetés -
Papagenda Programajánló - 2017. december 11-17.

Programajánló – 2017. december 11-17.

1882. december 16-án született Kodály Zoltán. Nem véletlen, hogy ezt a hétvégét a Kodály-művek uralják.

december 11.

Kamaraest a szalonban

- hirdetés -

Az Ifjú tehetségek a Zenei Gyűjteményben sorozat újabb koncertjén Spengler Krisztina zongoraművész, Pallagi Benjámin klarinétművész és Juan Sebastian Ortega Trejos hegedűművész lép fel.

- hirdetés -

mikor: 18.00; hol: FSZEK Zenei Gyűjtemény; mennyi: ingyenes, helyfoglalás érkezési sorrendben; további információ

december 12.

Andrew Tyson zongoraestje

Az amerikai Andrew Tysont az európai közönség a 2015-ös zürichi Anda Géza Zongoraverseny nyerteseként ismerte meg. A New York-i Juilliard egykori növendéke azon filozofikus gondolkodású fiatal zongoraművészek egyike, akik a szerző eredeti mondanivalóját kutatják, és azt szeretnék továbbadni a közönségnek.

mikor: 19.30; hol: Müpa; mennyi: 3000-8000 Ft; további információ

december 13.

Kodály-parafrázisok

A Kodály-év egyik legizgalmasabb kísérlete

Kodály vokális művei népzenei alapokon nyugvó improvizációs technikával és a kortárs jazz eszköztárával kiegészülve szólalnak meg. A Kodály-év egyik izgalmas kísérlete ez a hangverseny, amelyen közösen lép fel a Kodály Kórus Debrecen és Borbély Mihály.

mikor: 19.00; hol: Zeneakadémia; mennyi: 1500-1800 Ft; további információ

december 14.

David Curtis és a Miskolci Szimfonikusok

Bár a tíz esztendeje elhunyt Hidas Frigyes és Muszorgszkij fémjelzik a koncertet, a főszerep mégis a miskolci zenekar két harsonaművészéé, akik az egyik legjátszottabb magyar komponista kettősversenyében bizonyítanak. Egy olyan alkotásban, amely nem taglóz le,
nem rak hallgatójának vállára sem bölcseleti, sem ideológiai terheket, egyszerűen csak ad. Örömet, derűt, harmóniát.

mikor: 19.00; hol: Művészetek Háza, Miskolc; további információ

december 15.

Kodály-hétvége a Müpában

Tematikus hétvégével, egész napos programokkal ünnepli a Müpa Kodály Zoltán születésének 135. évfordulóját. A Magyar Rádió Zenei Együtteseinek koncertje reprezentatív képet fest Kodály művészetéről Vásáry Tamás vezetésével, míg a Cimborák generációinak képviselői a magyar–német szakos bölcsészként indult Kodály Zoltán irodalmi vénáját idézik fel. Kodály kompozíciói között minden kétséget kizáróan első helyet foglalnak el a vokális műfajok, így egy különleges műfajjal, a mester zongorakíséretes dalaival is megismerkedhetünk kiváló tehetségű, fiatal művészek segítségéve.

mikor: december 15-17.; hol: Müpa; mennyi: 2800-6000 Ft; további információ

december 16.

Kodály adventkor

Kodály születésének 135. évfordulóján a Szabó Soma vezette nyíregyházi Cantemus Vegyeskart a cappella műsoruk mellett a Gödöllői Szimfonikus Zenekar partnereként is
hallhatjuk. Elhangzik a Páva-variációk, a Budavári Te Deum és más meglepetés művek is olyan szólistákkal közösen, mint Miksch Adrienn, Schöck Atala, Balczó Péter vagy Cser Krisztián.

mikor: 19.00; hol: Gödöllői Királyi Kastély; mennyi: ingyenes; további információ

Ó, gyönyörű éj! – Makám-koncert

Három éve indította a Makám karácsonyi koncertsorozatát a Terézvárosi templomban. A műsor törzsanyagát adventi, karácsonyi és telet idéző dalok adják. Az is a hagyományteremtés része, hogy az együttes minden évben bemutatja legújabb CD-jének a dalait is. Ezúttal a Makám 21. korongja, az 1001 Éjszaka dalaival találkozhatunk az est során.

mikor: 19.30; hol: Ávilai Nagy Szent Teréz templom

Balog Alexandra zongorakoncertje

Az International Young Soloists, amely 2017-ben a Bozsoki Zenei Fesztiválon és a Sziget fesztivál Papageno színpadán, valamint Moszkvában a Csajkovszkij Konzervatórium ‘We gather Friends’ elnevezésű zenei fesztiválján is fellépett, koncertsorozatának újabb állomásához érkezik Balog Alexandrának, a zenei platform alapítójának koncertjével. A műsorban elhangzanak a grazi Nemzetközi Bartók Versenyen játszott repertoár egyes darabjai, valamint ízelítőt kaphatunk Alexandra 2018-as diplomkoncertjének műsorából is.

mikor: 16.00; hol: MTA Zenetudományi Intézet; további információ

december 17.

Perényi Miklós és Spányi Miklós Bach-estje

Spányi Miklós a historikus előadói gyakorlat tapasztalatait hozza magával, míg Perényi egyedülálló gordonkajátéka mintha érintetlen maradt volna a régizenei mozgalom vívmányaitól. A kérdés tehát az, hogy a stilisztikai elvektől függetlenül miként rezonál egymásra két ilyen formátumú muzsikus a Bach által kínált kereteken belül.

mikor: 19.00; hol: Zeneakadémia; mennyi: 3400-4100 Ft; további információ

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.