Papageno Radio
Blogok Budapesti Tavaszi Fesztivál Amikor Bach szól egy világháborús bunkerből

Amikor Bach szól egy világháborús bunkerből

Ensemble Resonanz a Budapesti Tavaszi Fesztiválon

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Hosszú időn át élt alapelvként, hogy a zenekarok elköteleződtek egy-egy korszak iránt; vagy kortárs- vagy régizenét játszottak. A német Ensemble Resonanz zenészei viszont a kezdetektől fogva a saját útjukat járták, és keresték a találkozási lehetőségeket a klasszikus és modern áramlatok között. A világ egyik leginnovatívabbnak tartott vonószenekarával a Budapesti Tavaszi Fesztiválon is találkozhatunk, április 22-én a Zeneakadémián koncerteznek.

Mikor: április 22. 19:30
Hol: Zeneakadémia, Solti terem
Mennyiért: 2000 Ft

A hamburgi székhelyű együttes egy II. világháborús bunkerben alakította ki bázisát, amely mára a helyi művészeti élet meghatározó tényezőjévé vált. A város zenei múltja szorosan összefonódik C. Ph. E. Bach életművével, amelynek egy szeletével a budapesti koncerten is megismerkedhetünk: elhangzik majd a h-moll, vagy más néven Hamburg szimfónia.

A tehetséges fiú munkája mellett a világhírű édesapa megidézése sem maradhat el: Johann Sebastian Bach Goldberg-variációinak Dmitrij Szitkoveckij és Andreas Staier által készített vonószenekari átiratát is hallhatjuk. A műsor harmadik részét a Berlini Művészeti Akadémia japán származású komponistája, Toshio Hosokawa egyik darabja alkotja majd.

Fedezd fel a BTF programjait tematikus blogunkban ide kattintva!

Promóció

X
X