Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Ingyenes kurzus karmesternőknek Londonban

Ingyenes kurzus karmesternőknek Londonban

Szeptember 3. és 7. között rendezik azt a különleges mesterkurzust, amelyre opera iránt érdeklődő, már gyakorlott karmesternőket várnak. 

A kurzusra itt, egy űrlap kitöltésével lehet jelentkezni.

- hirdetés -

A Királyi Operaház (ROH), a Nemzeti Operastúdió (NOS) és az Királyi Filharmóniai Társaság (RPS) szervezésében megvalósuló programot olyan jelentkezőknek szervezik, akik jól ismerik az opera műfaját, de még nem vezényeltek operaházban. Az ötnapos műhelymunka alatt az operavezényléshez szükséges képességeket fejlesztik a felkészüléstől a különböző stílusok megismeréséig, a recitatívók vezénylésétől az énekesek és a zenekar koordinálásán át a kifejezés pontosságáig.

Szemben az árral – egy iráni karmesternő küzdelmei

- hirdetés -

Antonio Pappano, a ROH fő-zeneigazgatója kifejezte abbéli reményét, hogy ez a kurzus bátoríthatja a karmesternőket, segítheti ambícióikat, és meghozhatja ezen a területein is a rég vált változást.

A Budapesti Tavaszi Fesztivál több női karmestert is vendégül lát: Emmanuelle Haïm például a Le Concert d’Astrée élén lép fel, Mirga Gražinytė-Tyla pedig a Birminghami Szimfonikus Zenekart vezényli. Kövesse a fesztivál eseményeit, ismerje meg a fellépőket tematikus blogunkban!

(Via Slipped Disc)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.