Papageno Radio
Címlap Farkas Gábor mutatta be Budapesten a Steinway Spiriót - Videó

Farkas Gábor mutatta be Budapesten a Steinway Spiriót – Videó

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Farkas Gábor Liszt-díjas zongoraművész szólaltatta meg itthon először a szakmai érdeklődőknek a Steinway legújabb zongoráját. A művész önmagával játszott négykezest a különleges hangszeren, de a résztvevők meghallgathatták – és a billentyűmozgásokon, valamint a rendelkezésre álló videókon keresztül láthatták – olyan mesterek, mint Horowitz, vagy Rubinstein felvételeit is – újra élőben.

„Ez a hangszer rendelkezik azzal a szuperképességgel, hogy Steinway-művészek stúdióban rögzített felvételeit élethűen adja vissza. Nem hangszórókon keresztül kapjuk vissza a zenét, hanem a zongorából, saját magából. Nagy öröm, hogy a Spirio Magyarországra is megérkezett.” méltatta a projektet Farkas Gábor, aki maga is Steinway Artist, és jelenleg egyedüli magyar művészként szerepel a Spirio adatbázisban.

A cég saját kiadót hozott létre a Spiriohoz, szándékuk szerint a magyar művészek adatbázisa is bővülni fog a jövőben. A zongorával egészen új élmény lett a zenehallgatás, a hangminőség nem hasonlítható egyetlen más zenelejátszó rendszerhez sem, a cég pedig így egy új célcsoport felé nyitott: a művészek és koncerttermek mellett ezentúl a zeneszerető magánembereknek is ad el zongorát. A világpiacon eddig több, mint 1300 db kelt el a Steinway legújabb fejlesztéséből, a hangszerek zömét olyanok vették meg, akik nem tudnak rajta játszani, de minőségi zenehallgatásra vágynak.

„Nincs semmi új a Steinway Spirióban” – 10 tény a kételyek eloszlatására

A Spirio tehát az edukációs és gyakorlási lehetőségek skáláját is kiszélesíti, a Steinway kiadó művész-adatbázisába való bekerülés pedig a zongoraművészeknek nyithat új távlatokat. A friss felvételeket a cég csúcstechnológiás New York-i stúdiójában rögzítik, az archív anyagokat a cég saját fejlesztésű szoftverével emelik át a Spirio rendszerére.

Promóció

Stream és színház

X
X