Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Megalakult a Ligeti Ensemble

Megalakult a Ligeti Ensemble

Az új kamaraformáció Keller András és Rácz Zoltán művészeti vezetésével kezdi meg munkáját. A bemutatkozó koncertre május 28-án kerül sor a BMC-ben.

- hirdetés -

A Ligeti György emléke és művészeti tevékenysége előtt tisztelgő együttes megalakulása kapcsán Rácz Zoltán művészeti vezető elmondta, hogy már régóta szeretett volna adekvát formát találni a zeneszerző műveinek ápolására és megismertetésére. Örömét fejezte ki, hogy ebben a vállalkozásban Keller András lehet legfőbb partnere. A Concerto Budapest zeneigazgatója azt emelte ki, hogy a névválasztás Ligeti György családjának támogatásával történt.

„Tisztán látható, hol vannak az igazgyöngyök”

- hirdetés -

A Concerto Budapest tagjaiból és vendégeiből alakult Ligeti Ensemble a zeneszerző születésének 95. évfordulóján mutatkozik be. A Rácz Zoltán vezényletével debütáló együttes Stravinsky Fúvósszimfóniák című darabjával nyitja a hangversenyt. A koncert súlypontjában Ligeti négytételes Kammerkonzert című darabja hangzik el, mely tizenhárom hangszerre íródott, a hangverseny második felében pedig Ligeti egykori zeneakadémiai diáktársa, Kurtág György Jelek, játékok, üzenetek ciklusa Keller András vezetésével zárja az emlékezést.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!