Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok JM blog Folytatódik a komolyzenei menedzserek képzése a Werk Akadémián

Folytatódik a komolyzenei menedzserek képzése a Werk Akadémián

Január 28-án újra elindul a Werk Akadémia Komolyzenei menedzser szakiránya, amely Magyarországon csak ebben a formában érhető el felnőttképzés keretében. A korábban végzett hallgatók közül sokan már elhelyezkedtek a választott szakmájukban, hiszen óriási szükség van olyan szakemberekre, akik a jog, a marketing, a kommunikáció, a koncertszervezés vagy a pénzügyek területén megfelelő tudással rendelkeznek. A képzés nyílt napja január 10-én volt.

- hirdetés -

A Werk harmadik éve indítja el Komolyzenei menedzser szakirányú képzését, olyan hiánypótló szakok mellett, mint a Színházi menedzser, a Táncművészeti menedzser és a Képzőművészeti menedzser.

A komolyzenei menedzser szakirány elméletben és gyakorlatban is bemutatja a legújabb hazai és nemzetközi komolyzenei áramlatokat és irányzatokat, a zenekarok vállalkozói, jogi, financiális lehetőségeit, a speciális szerzői jogi ismereteket, a komolyzenei újságírás sajátosságait, a kortárs hazai és nemzetközi komolyzene rangos szereplőit és együtteseit.

- hirdetés -

A jelentkezők olyan szakemberektől tanulhatnak, mint Erdődy Orsolya, a Budapesti Fesztiválzenekar ügyvezető-helyettese, Zsoldos Dávid, a Papageno tulajdonosa, Körner Tamás művészmenedzser vagy Egri Gábor, a Müpa marketingigazgatója.

Ez a félév már jelentősen gyakorlat- és kapcsolatorientált,

így a résztvevők számos helyszínre juthatnak el, bekapcsolódnak zenekarok munkájába, életre szóló munkakapcsolatokat kötnek. A képzés májusban vizsgával zárul, a résztvevők egy koncertet hoznak tető alá saját kivitelezésben, így tapasztalják meg első kézből a menedzseri munka minden szegmensét. A képzés mentora Meczner Vera, a Gradus Művészügynökség vezetője, aki saját művészügynökségében többek között Rost Andreával, Bella Mátéval, Polyák Lillával, Pál Tamással, Rab Gyulával és Varró Dániellel dolgozik együtt.

A képzésről itt olvashatók további információk.

A két korábbi vizsgakoncertről ITT és ITT nézhető meg felvétel.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.