Papageno Radio
Címlap Nagyszabású kortárs művel zárja sorozatát a Szent Efrém Férfikar

Nagyszabású kortárs művel zárja sorozatát a Szent Efrém Férfikar

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Három városban tart ortodox pünkösdi koncertet a Szent Efrém Férfikar: a Tihanyi Apátságban, Budapesten és Miskolcon Konstantia Gourzi műve hangzik el.

Különleges koncerttel zárja a Szent Efrém Férfikar az idei Orientale Lumen sorozatot, amelynek nyolcéves történetében először fordul elő, hogy a hangverseny programját egyetlen mű alkotja.

Ide kapcsolódik:
A jövőbe tekint az Orientale Lumen sorozat - Bubnó Tamást kérdeztük

Az ortodox pünkösd ünnepén, június 14-én a Tihanyi Apátságban, június 15-én a Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templomban Budapesten, június 16-án pedig a miskolci Belvárosi evangélikus templomban Konstantia Gourzi Münchenben élő kortárs görög zeneszerző és karmester Paharión – a Vörös Angyal a Las Huelgas kertjében című művét adja elő a Szent Efrém Férfikar. Az előadásban görög és moldáv vendégszólistákkal áll színpadra a férfikar a zeneszerző vezényletével.

Ide kapcsolódik:
Így értékelte Zombola Péter a Szent Efrém legutóbbi koncertjét - Videó

A mű a keleti és nyugati liturgikus hagyomány, valamint a 21. századi kortárs zene hangzásának tradicionális és modern hangszerekkel előadott kombinációja. Tizenöt, a mediterrán kultúrák közti dialógusból áll, amelyeket a gregorián, a középkori polifónia és a bizánci ének a hegedűvel, a klarinéttal, a lírával és a perzsa nádfuvolával, a neyjel folytat.

Promóció

X
X