Papageno Radio
Intermezzo Új karmester a bécsi operabálon

Új karmester a bécsi operabálon

Speranza Scappucci ugrik a beteg Szemjon Bicskov helyére.

Az olasz karmesternő a Conservatorio di Musica Santa Cecilia és a Juilliard növendéke volt. A Metropolitantől Salzburgig több operaházban és fesztiválon dolgozott asszisztensként és korrepetitorként. 2013-ban jelent meg első lemeze, amelyen Mozart-áriák hallhatók (Marina Rebekával és a Liverpooli Filharmonikusokkal), tavaly pedig egy albán tenorral, Saimir Pirguval és az Orchestra del Maggio Musicale Fiorentinóval készített CD-je jött ki a Warner Classics gondozásában. 2015-ben megkapta a kiemelkedő teljesítményt elérő nőket elismerő Margherita Hack-díjat.

Speranza Scappucci több éve a bécsi Staatsoper korrepetitora. A február 23-i operabálon többek között a Carmen nyitányát dirigálja a ház zenekarának élén, másnap pedig Baden-Badenben vezényel egy bal canto-gálán.

Egyáltalán nincs szem előtt, mégis rendkívül fontos háttérszakma a korrepetitoroké, akik az operák betanításában nyújtanak segítséget az énekeseknek, és szükség esetén a rendező és a karmester legfontosabb segítői is. De kiből válhat igazán jó szakember? A választ megtudja, ha elolvassa az Operaház blogján megjelent cikkünket!

Bécsben a program szerint Jonas Kaufmann is elénekli a Vágyom egy nő után-t. Azt a Lehár-áriát, amelyet az emlékezetes Marton Éva-gálán is előadott:

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!