Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Megszabadulnának Rosztropovics hagyatékától

Megszabadulnának Rosztropovics hagyatékától

A Rosztropovics család több szállal fűződik az oroszországi Orenburghoz. A városban fesztivál és múzeum is őrzi a család hagyatékát. A gordonkaművész szüleinek egykori birtokán berendezett kiállítóhely egy része azonban magánkézben van. A tulajdonos pedig bejelentette, hogy eladná az értékeket.

- hirdetés -

Bár Msztyiszlav Rosztropovics Bakuban látta meg a napvilágot, a családnak állandó birtoka volt Orenburgban, ahol a híres gordonkaművész 1941-ben, kamaszként fordult meg először. A II. világháború forgataga elől menekülve két évet töltött a kazah határhoz közeli birtokon.

- hirdetés -

A személyes tárgyakkal, bútorokkal az egykori birtok épületegyüttesében berendezett múzeum egyik részét 1960-ban vásárolta meg Jurij Goncsaruk, aki már néhány évvel ezelőtt jelezte, hogy lemondana tulajdonáról, hiszen a magángyűjtemény azóta sem kapta meg a múzeumi státuszt.

Látogatóközponttá alakítják a Rachmaninov család egykori birtokát

Goncsaruk felajánlotta a tárgyakat a helyi közigazgatásnak, ha ők hajlandóak megvásárolni az ingatlant, de elutasították. Az illetékesek megerősítették, hogy hosszú évek óta folynak a tárgyalások az ingatlan ügyében, de nem áll rendelkezésre forrás annak megvételére. A tulajdonos most egyenként értékesítené az ingóságokat.

(Via classicalmusicnews.ru)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.