Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Sikeres magyar bemutatkozással zárult a 70. Frankfurti Könyvvásár

Sikeres magyar bemutatkozással zárult a 70. Frankfurti Könyvvásár

Danyi Zoltán A dögeltakarító, Kiss Noémi Sovány angyalok és Márton László Két obeliszk című regényét is bemutatták az október 14-én zárult 70. Frankfurti Könyvvásáron.

- hirdetés -

Az idei Frankfurti Könyvvásáron 110 országból mintegy 7500 kiállító vett részt. A könyvmustra október 10-től öt napon át várta a világ könyves szakembereit és a látogatókat. A szervezők a tavalyihoz hasonlóan nagyjából 300 ezer vendégre számítottak, akik számára több ezer felolvasást, konferenciát, író-olvasó találkozót hirdettek.

Megnyílt a könyvpiac Oktoberfestje, a 70. Frankfurti Könyvvásár

- hirdetés -

A magyar kiállítók a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése által üzemeltetett standon vonultatták fel legújabb könyvtermésüket. Danyi Zoltán a délszláv háborúról és annak személyes feldolgozásáról szóló regényét, valamint Márton László Christian Thanhäuser fametszeteivel illusztrált kötetét a nemzetközi pódiumon mutatták be a szerzők a német irodalmi élet elismert kritikusainak közreműködésével. Kiss Noémi női tematikájú könyvét a Leseinsel színpad közönsége fogadta nagy érdeklődéssel.

Maryse Condé karibi-francia író kapta a svéd Új Akadémia Nobel-díját

Az irodalmi beszélgetések és felolvasások mellett József Attila Szabad ötletek jegyzéke című művéből Mándli Vazul zenei közreműködésével Kalász Orsolya és Cristian Filips olvasott fel a frankfurti BookFest rendezvénysorozat keretében, a Hotel Steigenbergert épületében.

A magyar standon az a Publishing Hungary Program jóvoltából a könyvvásárra elkészült német és angol nyelvű antológia is helyet kapott, amely idegen nyelven még meg nem jelent szerzők, például Kerékgyártó István, Milbacher Róbert, Szöllősi Mátyás, Ugron Zsolna, Bencsik Orsolya vagy Temesi Ferenc műveiből közöl részleteket, és ajánlja írásaikat a külföldi kiadók, műfordítók figyelmébe.

(Via MTI)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

X
X