Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Első külföldi turnéján szerepel a Ligeti Ensemble

Első külföldi turnéján szerepel a Ligeti Ensemble

Első külföldi turnéjára indultt a Ligeti Ensemble; az idén alakult kamaraformáció november 27-én 28-án Szerbiában koncertezik.

- hirdetés -

A Concerto Budapest által életre hívott Ligeti Ensemble a Szerbiai Magyar Kulturális Hetek rendezvénysorozat keretén belül ad hangversenyt a Belgrádi Filharmónia és az újvidéki Zsinagóga termeiben.

- hirdetés -

A kamaraegyüttes május 28-án, Ligeti György születésnapján adta első koncertjét, elsődleges küldetése pedig a 20. századi magyar és kortárs zene elsőrangú nemzetközi képviselete.

Megalakult a Ligeti Ensemble

A névválasztás – amelyet Ligeti György özvegye, Ligeti Vera, valamint a zeneszerző fia, Lukas Ligeti egyetértő támogatása tett lehetővé – félreérthetetlenül kijelöli a kamarazenekar céljainak megfogalmazását: klasszikussá érett remekművek előadását a zenetörténet jelenéből és elmúlt évszázadából. Az együttes folytatni kívánja a 2006 és 2014 között megvalósult életműsorozat hagyományát, Ligeti életművének rendszeres ápolását.

A Keller András és Rácz Zoltán által vezetett Ligeti Ensemble elsősorban a Concerto Budapest muzsikusaira épül, de kifejezetten számít azoknak a zenészeknek az aktív részvételére, akik az elmúlt évtizedekben a kortárs zene előadásában kiemelkedő tevékenységet folytattak.

(Via MTI)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.