Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo A lipcsei Gewandhausban koncertezik az Alba Regia Szimfonikus Zenekar

A lipcsei Gewandhausban koncertezik az Alba Regia Szimfonikus Zenekar

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Beethoven IX. szimfóniáját szólaltatja meg az Alba Regia Szimfonikus Zenekar Dubóczky Gergely vezényletével december 14-én és 16-án a lipcsei Gewandhausban az Armel Opera Festival felkérésére.

A koncerteken a szimfonikusok mellett közreműködik az Alba Regia Vegyeskarés a Primavera Kórus, valamint Sarah Kuffner szoprán, Anna Werle mezzoszoprán, Pataky Dániel tenor és Sebastian Pilgrim basszus. A koncert látványvilága Tobias Mellefotográfus munkája.

- hirdetés -

Az Armel Opera Festival elsősorban operaritkaságokat és kortárs műveket mutat be. Az elmúlt 11 évben a világ minden részéről több mint 55 operát állított színpadra Budapesten és Bécsben. Különlegessége, hogy az évente öt új produkciót bemutató fesztivál nemzetközi előadói versennyel párosul, a művészi teljesítményeket nemzetközi zsűri értékeli.


Az Armel Opera Festival a magyar szimfonikus zenekarok és szólisták számára rangos külföldi helyszíneken koncerteket is szervez. Az elmúlt években többek között Franciaországban, Svájcban, Németországban és az Egyesült Királyságban lépett föl a MÁV Szimfonikus Zenekar, a Miskolci Szimfonikus Zenekar, az Anima Musicae Kamarazenekar és a Pannon Filharmonikusok. Az idei évet az Alba Regia Szimfonikus Zenekar lipcsei turnéja zárja a Winter Tour 2018 elnevezésű programsorozatban.

A székesfehérvári Alba Regia Szimfonikus Zenekar több mint egy évszázados múltra tekint vissza, új korszaka 2015. január 1-jén kezdődött, amikor önálló intézményként lehetősége nyílt intenzívebben tevékenykedni a magyar kulturális élet sokszínűségéért. Az együttes repertoárja a barokktól napjaink zenéjéig terjed, kiemelt figyelmet szentelve az oratórikus műfajoknak. A zenekar művészi munkáját jelenleg Dubóczky Gergely karmester irányítja.

Az fotók az Alba Regia Szimfonikus Zenekar lipcsei próbáján készültek:

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X