Papageno Radio
Intermezzo A Szent István téren ingyenesen tekinthetők meg Máté Bence természetfotói

A Szent István téren ingyenesen tekinthetők meg Máté Bence természetfotói

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Zsiráfok és pillangók, vadmacskák és krokodilok. Az elmúlt több mint tizenöt év képanyagából válogatott ki hatszáz fényképet Máté Bence természetfotós, amelyeket tizenöt paravánon, egy hazai kiállításturnén mutat be 2019-ben. Az április 1-jéig a budapesti Szent István bazilika előtti téren megtekinthető felvételeket naplemente után érdemes megtekinteni, mivel egyedi, LED-es megvilágítást kaptak, ezért sötétben kelnek csak igazán életre.

A tárlat előkészítésén egy összeszokott csapat dolgozott, amelynek nagyobbik fele az utazások és a lesek kialakításában és a fotók elkészítésében is együttműködött Máté Bencével. A hatalmas méretű nagyításokat hátulról, LED-es technológiával világítják meg, ezért azok sötétedés után különlegesen szép színekben pompáznak.

Ide kapcsolódik:
Máté Bence képe is esélyes a World Press Photo díjra

A különleges vándorkiállítás a budapesti bemutatót követően az ország nagyvárosainak főterein lesz látható: Debrecenben, Gödöllőn, Egerben, Keszthelyen, Szegeden, Győrben és Miskolcon. A szabadtéri tárlatot Máté Bence előadásai kísérik, amelyeknek időpontjáról a kiállítás honlapján lehet többet megtudni.

A tárlat célja nem kevesebb, mint az Instagrammal és a Facebookkal versenyre kelni, és úgy tűnik, az ötlet bevált.

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X