A Szent István téren ingyenesen tekinthetők meg Máté Bence természetfotói

Kiállításlátogatók a Szent István téren - fotó: matebencekiallitas.hu

Zsiráfok és pillangók, vadmacskák és krokodilok. Az elmúlt több mint tizenöt év képanyagából válogatott ki hatszáz fényképet Máté Bence természetfotós, amelyeket tizenöt paravánon, egy hazai kiállításturnén mutat be 2019-ben. Az április 1-jéig a budapesti Szent István bazilika előtti téren megtekinthető felvételeket naplemente után érdemes megtekinteni, mivel egyedi, LED-es megvilágítást kaptak, ezért sötétben kelnek csak igazán életre.

A tárlat előkészítésén egy összeszokott csapat dolgozott, amelynek nagyobbik fele az utazások és a lesek kialakításában és a fotók elkészítésében is együttműködött Máté Bencével. A hatalmas méretű nagyításokat hátulról, LED-es technológiával világítják meg, ezért azok sötétedés után különlegesen szép színekben pompáznak.

Ide kapcsolódik:
Máté Bence képe is esélyes a World Press Photo díjra

A különleges vándorkiállítás a budapesti bemutatót követően az ország nagyvárosainak főterein lesz látható: Debrecenben, Gödöllőn, Egerben, Keszthelyen, Szegeden, Győrben és Miskolcon. A szabadtéri tárlatot Máté Bence előadásai kísérik, amelyeknek időpontjáról a kiállítás honlapján lehet többet megtudni.

A tárlat célja nem kevesebb, mint az Instagrammal és a Facebookkal versenyre kelni, és úgy tűnik, az ötlet bevált.