Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Montenegróban koncertezik az Óbudai Danubia Zenekar

Montenegróban koncertezik az Óbudai Danubia Zenekar

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Zenehíd elnevezésű műsorával, Liszt, Bartók, Erkel, Kodály és Nina Perović műveivel a montenegrói KotorArt művészeti fesztivál vendége lesz a zenekar július 21-én, Hámori Máté művészeti vezető vezényletével.

A montenegrói Magyar Kulturális Évad részeként június 20-tól szeptemberig számos hazai előadó mutatkozik be Kotorban a Magyar Kulturális Hetek keretében, ahol operett előadás, könnyűzenei és jazzkoncertek valamint filmvetítések is várják a közönséget. A KotorArt nemzetközi művészeti fesztivál az ország és a régió egyik legnagyobb és legjelentősebb fesztiválja, amely minden nyáron közel 200 programot kínál több tízezer látogatójának. 2002-es alapításakor a zene kapta a főszerepet a rendezvényen, 2009 óta azonban számos művészeti ággal egészült ki a programkínálat.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Hámori Máté: „Mindenkinek megvan a saját Óbudai Danubiája”

Az idei, 17. fesztiválon belül az Óbudai Danubia Zenekar a Don Branko Zenei Napokon vendégszerepel. Liszt Les preludes, Bartók Magyar képek, Erkel Hunyadi László – nyitány és Kodály Galántai táncok című műve mellett Nina Perović montenegrói zeneszerző Gusle (Hegedű) című darabját mutatják be a kotori Szent Tryphon székesegyház előtt.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X